Nem lenne edző a volt válogatott futballista

2022.09.20. 13:24

Korsós Attilát nem vonzza a kispad

A tizenegyszeres válogatott Korsós Attila meccselt hétvégén a Lipót–Ménfőcsanak megyei bajnokin – az eltiltott Hannich Pétert helyettesítette a csanaki kispadon –, de azt mondja, a továbbiakban nem szeretne edző lenni.

Szeitz Tibor

Korsós Attila (balra) szerint stresszes feladat az edzősködés, jobban érzi magát sportvezetőként. Fotó: Járeb Jutka

– Ha jól tudjuk, még a Győri Dózsában, 2009-ben volt edző, milyen volt újra a kispadon ülni? – kérdeztük az ötvenéves egykori kiváló futballistát, Korsós Attilát, aki többek között az ETO, a Sopron, a Fehérvár, az Újpest, a Salzburg, a Gyirmót és a DAC labdarúgója is volt. A magyar nemzeti csapatban három gólt szerzett, a Grúzia elleni 4–1-re megnyert világbajnoki selejtezőn kétszer talált a kapuba. 
– Őszintén? Nem éreztem valami jól magam, s nem csupán azért, mert négy-nullára kikaptunk – válaszolta a volt futballista. – Azt gondolom, nem való nekem ez a szakma, hiába töltötte ki az egész életemet a futball. Segíteni, tanácsot adni nyilván tudok, de egyébként nem is kell mindenkinek edzőnek lennie, aki valaha futballozott. Összetett feladat, stresszes munka az edzősködés, főleg, ha nem megy a csapatnak, de muszáj volt valakinek most leülnie a padra, s én lettem az, aki Hannich Pétert helyettesítette Lipóton. Szerencsére a következő fordulóban már ismét ő meccsel a felnőttcsapattal. 
– Milyen feladatokat lát el amúgy Ménfőcsanakon? 
– Elsősorban az utánpótlással foglalkozom, de úgy is fogalmazhatnék, hogy amolyan mindenes vagyok. Azt csinálom, ami épp szükséges, legyen szó a focival kapcsolatban bármilyen feladatról, munkáról. A városi kispályás bajnokság szervezésében, lebonyolításában továbbra is részt veszek. Ebből is látszik, inkább a sportvezetői munka vonz, mint a kispad. 
– Azt hallani, nincs könnyű helyzetben a ménfőcsanaki egyesület. 
– Most a túlélés időszakában vagyunk, sajnos sokan „menekültek” el tőlünk, pedig nem csak nálunk akadnak gondok. Nyáron például ötvenöt gyerek igazolt el tőlünk, amit szerintem minden egyesület megérezne. Talán az U7-es csapatunk lesz teljesen komplett, mert idejönnek majd az iskolások. A legnagyobb problémánk, hogy nincs normális edzőpályánk. Ha ez megoldódna, egészen más lenne a légkör. Ezen is dolgozunk, hogy aztán újra szeressenek majd futballozni a srácok Ménfőcsanakon. A feltételekben mindenképp javulnunk kell, de most, ahogy említettem, túl kell valahogy élnünk ezt az időszakot. 
– Eddig nem nagyon megy a csanaki csapatnak. Öt mérkőzésből ötöt vesztettek el... 
– Alaposan megváltozott a keretünk, s nyilván nem állt még össze a csapat. Nem volt könnyű a sorsolásunk, de most jönnek majd a valamivel könnyebb összecsapások. Bízom benne, hogy elkezdünk pontokat gyűjtögetni, s ezáltal megindulunk felfelé a tabellán. Nem hiszem, hogy kiesési gondjaink lesznek, idővel ki fogunk egyenesedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában