Megnyerték a pontversenyt

2022.08.08. 11:52

Úszás – Húsz érem a győrieknek

Az idei serdülő úszó országos bajnokságnak Debrecen adott otthont. A lányoknál a 2007 és fiatalabbak, míg a fiúknál a 2006 és fiatalabbak korosztálya ugrott vízbe.

A Győri Úszó SE 16 versenyzővel vágott neki a viadalnak, az egyéni számokban és a váltóversenyeken is születtek kiemelkedő eredmények, bajnoki címek, érmek, pontszerző helyek és szép egyéni csúcsok. A végső mérleg 6 arany-, 9 ezüst- és 5 bronzérem.

Megyesi Vanda kiemelkedően szerepelt: gyermek korosztályú úszóként mindhárom mellúszó bajnoki címet megszerezte a nála idősebb serdülők között.

Herman Szabó Péter fantasztikus egyéni csúccsal győzött a 100 méteres férfi mellúszásban, ez az idő jobb, mint a besztercebányai EYOF-on aranyérmet érő eredmény.

Az egyéni éremszerzők közül többen is a fiatalabb korosztályt képviselték, ami biztató előjel a győriek számára a jövő évi, Mariborban rendezendő Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál előtt.

A váltók remekül teljesítettek: két bajnoki cím mellett öt egyéb medáliát is szereztek a győri staféták.

Petrov Árpád vezetőedző értékelése: „A gyermekbajnokság után a serdülőbajnokságon is élen zárta a csapat a pontversenyt, ez komoly fegyvertény. A versenyzők és az edzők remek csapatot alkottak, néhány kivétellel mindenki meg tudott birkózni az idősebb versenyzők jelenlétével járó nyomással.

Különösen büszkék vagyunk az egyéni bajnokainkra, Megyesi Vandára és Herman Szabó Péterre, az ő esetükben fél szemmel már a maribori EYOF-ra kell tekinteni.

Kiváló versenyzőkkel van tele a győri csapat, a feladat adott: évről évre egyéni csúcsokat kell javítani, hogy meglegyen az áhított cél, saját nevelésű versenyzőket szeretnénk látni a közeljövőben felnőtt világversenyeken.”

Aranyérmesek: Megyesi Vanda (50, 100 és 200 m mell), Herman Szabó Péter (100 m mell), a 4x100 m mix vegyesváltó (Lakó Dorina, Herman Szabó Péter, Zámbó Virág Angyal, Hosszú Máté, Prépost Ádám, Kammerer Kitti, Nagy Anna Zsófia), a 4x100 m férfi vegyesváltó (Prépost Ádám, Herman Szabó Péter, Némedi-Varga Tamás, Hosszú Máté, Pápai Olivér)

Ezüstérmesek: Lakó Dorina (100 m hát), Zámbó Virág Angyal (50, 100 és 200 m női pillangó), Herman Szabó Péter (50 és 200 m mell), a 4x100 m mix gyorsváltó (Hosszú Máté, Pápai Olivér, Nagy Anna Zsófia, Lakó Dorina, Zámbó Virág Angyal), a 4x100m női vegyesváltó (Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Zámbó Virág Angyal, Nagy Anna Zsófia, Vágó Peggi), a 4x200m női gyorsváltó (Nagy Anna Zsófia, Lakó Dorina, Kammerer Kitti, Zámbó Virág Angyal, Vágó Peggi).

Bronzérmesek: Nagy Anna Zsófia (400 m vegyes), Hosszú Máté (50 és 100 m gyors), a 4x100 m férfi gyorsváltó (Hosszú Máté, Némedi-Varga Tamás, Pápai Olivér, Baumann Marcell, Prépost Ádám), a 4x200 m férfi gyorsváltó (Hosszú Máté, Buda Levente, Pápai Olivér, Baumann Marcell).

A csapat tagjai – Andor Zsombor, Baumann Marcell, Buda Levente, Herman Szabó Péter, Hosszú Máté, Kammerer Kitti, Lakó Dorina, Megyesi Vanda, Nagy Anna Zsófia, Nagy Kristóf, Némedi-Varga Tamás, Pápai Olivér, Prépost Ádám, Vágó Peggi, Yermishyna Yelyzaveta és Zámbó Virág Angyal.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában