Nem lesz könnyű dolguk

2022.07.27. 18:20

Labdarúgás – Gyirmót FC Győr – A visszajutás a cél - fotók

kisalfold.hu

Fotó: Huszar Gabor

Gyirmóton egyértelmű a célkitűzés: visszajutni az élvonalba – hangzott el a klub NB II-es rajt előtti sajtótájékoztatóján.

„Kalandos időszakot tudhatunk magunk mögött, s bár becsülettel elvégeztük a feladatainkat, tisztességgel küzdött a csapat, sajnos nem sikerült kiharcolnunk a bennmaradást az élvonalban – kezdte Tamási Zsolt, a Marcal partiak szakmai igazgatója. – Nem is volt kérdés, hogy ugyanazzal a szakmai stábbal vágunk neki az NB II-es bajnokságnak. Nyilván frissíteni kellett a keretet, hiszen nem számolunk a külföldi labdarúgókkal, posztokra is kellett igazolnunk új játékosokat. Fiatal és rutinos futballisták is érkeztek, de hangsúlyozom, még van egy hónap az átigazolási időszakból, nem végleges a keret. Négy nap kivételével hazai környezetben készültünk, több találkozón gyakorolhattunk. A célunk nem is lehet más, mint egyből visszakerülni az élvonalba. Amikor legutóbb feljutottunk két nagy riválist, a Vasast és Debrecent említették a legnagyobb esélyesként, most, amellett, hogy azért velünk is számolnak, az MTK-t és DVTK-t emelik ki sokan, vagyis hasonló a szituáció, de bízom benne, nekünk lesz okunk ismét örülni. Mindenképp izgalmas lesz a másodosztály, hiszen az említett két együttes mellett két-három gárda is esélyes lehet a végső sikerre. Azt sem szabad elfelejteni, hogy kettővel több kieső lesz. Szinte minden mérkőzés élet-halál harc lesz” – szögezte le Tamási Zsolt.

Ezt követően mutatkoztak  be a klub új szerzeményei, majd a csapatkapitány, Nagy Patrik beszélt a felkészülésről és elvárásairól.

„A meleg nem könnyítette meg a dolgunkat, kemény felkészülésen vagyunk túl. Jó képességű társak érkeztek a keretbe, most már nincs más feladatunk, csak egy: visszajutni az NB I-be” – tette hozzá a rutinos középpályás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában