Kézilabda

2022.06.30. 13:20

Az Audi ETO elköszönt Doudoutól - búcsúvideó a visszavonuló világklasszis kapusról

A Győri Audi ETO KC világklasszis francia hálóőre, Amandine Leynaud a szezon közben eldöntötte, hogy az idény végén befejezi aktív sportolói karrierjét. A kiváló hálóőr 2018 nyarán érkezett Győrbe.

kisalfold.hu

Fotó: Nagy Gábor

"A világklasszis francia kapus 2018 nyarán igazolt a Győri Audi ETO KC csapatához, előtte a Metz, a Valcea majd a Vardar Szkopje kapuját is védte. Győrben összesen 149 tétmérkőzésen viselte zöld-fehér mezt, és ezeken a mérkőzéseken 8 gólt is lőtt az ellenfelek kapujába. Első győri évében azonnal triplázott, hiszen a 2018/2019-es szezonban Bajnokok Ligája győzelmet, magyar bajnoki címet és Magyar Kupa elsőséget ünnepelhetett a csapattal. A 2019/2020-as szezon után, ahol egyetlen fronton sem hirdettek győztest, a tavalyi évben csapatunkkal Magyar Kupa aranyérmet szerzett, illetve ezüstérmes lett a bajnokságban és bronzérmes a Bajnokok Ligájában. Utolsó szezonjában, a 2021/2022-es évadban bajnoki aranyérmet, Bajokok Ligája második helyet és Magyar Kupa ezüstöt ünnepelhetett a csapattal.

Amandine Leynaud a francia válogatottal mindent megnyert: olimpiai, világ és Európa-bajnokként vonul vissza klubsikerei mellett" - olvasható a győri zöld-fehérek honlapján.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában