Ökölvívás

2022.04.20. 12:55

Több mint száz medál

A soproni Gyevát SE ökölvívói a tavalyi sikeres év után az idei évadot is kiválóan kezdték.

Páder Vilmos

Egresits Tamás tanítványai kemény, célirányos munka után hozták a jó eredményeket. Az elmúlt évben öt érmet ütöttek össze országos korosztályos bajnokságokon.Kovács Nikolett látványos versenyzéssel megszerezte pályafutása negyedik magyar bajnoki címét. Az Európa-bajnokságon begyűjtött két bronzérmével ő a csapat jelenlegi legeredményesebb versenyzője. 

Galambos Viktória elsőéves serdülőként ezüstérmes, Vass Levente kikapott az elődöntőben a későbbi győztestől, így bronzérmes, Kiss Milán Rocco küzdelmes mérkőzések után szintén bronzéremmel gyarapította éremgyűjteményét. 

Az ifjúságiak közül Egervári Péter szintén bronzérmes lett és ezzel a Gyevát SE már 131 országos bajnoki éremnél jár. 

Az idei szezont is úgy kezdték a versenyzők, ahogy a tavalyit befejezték. Az Énekes-emlékversenyre az ifjúsági korcsoport versenyzői neveztek, mely egyben EB-válogató is volt. Egresits Tamás tanítvá nyai három ökölvívóval vettek részt a viadalon. 

Egervári Pétert 71 kg-ban Buza Rómeó megállította, ennek ellenére emelt fővel vehette át a bronzérmet a soproni versenyző. Az idei szezonban először vett részt ifjúsági küzdelmekben Kiss Milán Rocco, aki 86 kilóban indult és nyert ezüstérmet. Milán jó benyomást tett a vezetőkre, ezért meghívták a korosztályos válogatott edzőtáborába. 

A válogatottság már Kovács Nikolettnek sem újdonság, 70 kilogrammban lépett szorítóba és minden mérkőzését ellentmondást nem tűrően megnyerve lett magyar bajnok. Ezenfelül ő lett a torna legjobb női ökölvívója. 

Niki elsőéves ifjúsági versenyző, ő a válogatottal februárban részt vett egy romániai tornán, ahol az elődöntőben a hazai EB-ezüstérmest legyőzve, majd a döntőt is abszolválva tornagyőztes lett. 

Kiss Nikolett a tavalyi eredményei alapján a juniorok között is a legjobb volt. Edzője, Egresits Tamás Az Év Utánpótlásedzője címet érdemelte ki. A sikeres csapatmunka részese volt még Kis László edző, aki utánpótlás-nevelésben döntő érdemeket szerzett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában