Győri ETO FC

2022.01.19. 20:56

Tizenhat éves gólszerző az akadémiai csapatban

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a harmadosztályban szereplő ETO Akadémia. Fiataljaink a szintén NB III-as Zalaegerszeg második csapatával találkoztak, és magabiztosan győztek 4-0-ra, többek között Farkas Balázs duplájának, és a tizenhat esztendős Vidnyánszky Mátyás góljának köszönhetően.

kisalfold.hu

ZTE II. – ETO Akadémia 0-4 (0-2)

 

ZTE II.: Sinkó – Dóczi, Papp, Őr, Bedő, Szökrönyös, Jóna, Bolla, Szántó, Kozma, Vert. Cserék: Szaknyi, Péterfi, Bedővári, Kryvotsiuk, Kovács R., Kámi, Sipőcz, Máté, Iberhart, Bekő. Vezetőedző: Koller Zoltán.

 

ETO Akadémia: Kantó – Deákovits, Vidnyánszky Á., Óvári, Szabados, Tóth R., Urblík, Szalka, Jonasch, Szimcso, Farkas B. Cserék: Kiss Á., Ignácz, Csáki, Németh O., Hanzli, Vidnyánszky M., Bakos. Vezetőedző: Király József.

 

Gsz.: Farkas B. (2), Mitring, Vidnyánszky M.

 

Két nagyon fiatal csapat találkozott egymással Zalaegerszegen, mindkét együttesben zömében U17-es és U19-es játékosok kaptak szerepet, ezáltal jó erőfelmérő volt mindkét gárda játékosainak. A két csapat közül az ETO bizonyult jobbnak, sikerült egész mérkőzésen a zalaegerszegiek fölé kerekedni. A gólgyártást Farkas B. kezdte meg, előbb büntetőből, majd akcióból is eredményes tudott lenni. Harmadik gólunkat Mitring szerezte átlövésből, jobbról vezette középre a labdát, amit ballal a léc alá bombázott. A mérkőzést a keret legfiatalabb tagjának, a tizenhat esztendős Vidnyánszky Mátyásnak a gólja zárta le egy szép kombináció végén, Bakos a röviden csúsztatott meg egy szögletet, a hosszún érkező Vidnyánszky pedig a hálóba lőtte azt.

 

Király József: - Természetesen örülök a győzelemnek, amit azonban a helyén kell kezelni. Sok fiatal játékossal jöttünk el erre a mérkőzésre, többen közülük nem szerepeltek még nálunk edzésen sem, de ma bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Tetszett a hozzáállásuk és a játékuk is. Játékban egyértelműen még kell fejlődnünk, messze vagyunk még az őszi formánktól, a fiataloknak össze kell szokniuk, de van még időnk a bajnoki rajtig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában