bajnoki

2021.11.20. 07:27

NB I foci – A hajrában szerzett góllal egy pontot otthon tartott a Gyirmót – fotók

A Kisvárda sokáig vezetett, de a 92. percben kapott góllal végül csak döntetlent játszott a Gyirmót vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójának szombati játéknapján.

kisalfold.hu

Fotó: Földi Imre Nemzeti Sport

Gyirmót FC Győr–Kisvárda Master Good 1-1 (0-1)

Alcufer Stadion, szombat, 17.00.

 

Az előző kör után edzőváltáson átesett várdaiak – Joao Janeiro helyett öt mérkőzésre Erős Gábor kapott megbízást – egy sikerrel a tabella élére ugorhattak volna.

gólszerzők: Ikic (92.), illetve Bumba (11., 11-esből)

sárga lap: Csonka (30.), Hasani (63.), Nagy P. (66.), Szegi (85.), illetve Hej (58.)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Karacs, Hajdú – Nagy P., Radics (Medgyes, 70.), Hasani (Lencse, 77.), Csonka (Vass, a szünetben) – Varga, Simon (Vogyicska, 94.)

Kisvárda: Dombó – Peteleu, Kravcsenko (Rubus, 43.), Prenga, Hej – Karabeljov (Melnyik, 67.), Simovic – Navratil (Asani, 81.), Bumba (Camaj, 67.) , Ötvös (Zlicic, 81.) – Mesanovic

A Kisvárda a kezdés után azonnal magához ragadta a kezdeményezést, nyomás alatt tartotta a hazai kaput, s ennek hamarosan meg is lett az eredménye: bő tíz perc után Mesanovic felvágásáért büntetőt kapott, amelyet Bumba magabiztosan értékesített. A vezetés birtokában átadták a területet ellenfelüknek a vendégek, akik innentől kezdve több veszélyes kontrát is vezettek, a házigazdák támadásaiban pedig nem volt átütőerő.

A szünet után többnyire a kisvárdai térfélen folyt a játék, de a csapat továbbra is fegyelmezetten védekezett. Egy-egy pontrúgásból veszélyeztettek ugyan a vendéglátók, Dombónak azonban komoly védeni valója nem akadt. A hajrában fokozta a nyomást a Gyirmót, és – miután a másik oldalon Zlicic a keresztlécet találta el, majd Lencse ziccerét Dombó bravúrral hárította – a 92. percben, egy kapu előtti kavarodást gólra váltva sikerült kicsikarnia az egy pontot érő egyenlítést.

Előzetes – A Gyirmót kellemes emlékkel készülhetett az elmúlt két hétben, hiszen a legutóbbi bajnoki fordulóban imponáló győzelmet (3–0) aratott az MTK otthonában.

A jó hangulatú felkészülés után ismét egy nehéz erőpróba vár a sárgákra, hiszen az ősz meglepetéscsapatát, a Kisvárdát látják vendégül. Kettejük augusztusi összecsapását Kisvárdán a hazaiak nyerték 2–1-re úgy, hogy a meccs egy jelentős részében emberhátrányban játszottak. A Gyirmót szakvezetése és játékosai érthetően bosszankodtak emiatt. Most itt az alkalom a visszavágásra.

Csertői Aurél vezetőedző: „Az elmúlt két hétben pihentünk is, és keményen dolgoztunk is. Gyakoroltuk azt, ami kellhet ahhoz, hogy sikeresebbek legyünk. A Kisvárda ebben az évben bizonyította, hogy szisztematikus, jó igazolásokkal bizonyos fokig élcsapattá lehet válni. Harcos, kemény játékot játszanak, nekünk száz százalékot kell nyújtanunk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni.”

A Kisvárda eddigi vezetőedzője, Joao Janeiro Dunaszerdahelyre távozott, helyette egy régi ismerős, Erős Gábor, az ETO és a Gyirmóti korábbi labdarúgója irányítja az együttest.

„Gyirmóton nagyon szép éveket töltöttem el, ott van az otthonom, öt percre lakom a pályától. Rengeteg emberrel tartom a kapcsolatot, sokakkal megmaradt a barátság” – nyilatkozta a Nemzeti Sportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában