bajnoki meccs

2021.10.22. 09:15

NB I foci – ZTE FC–Gyirmót FC Győr 2-1

Hiába futott az eredmény után a Gyirmót, a kétgólos hátrányt nem tudta végül ledolgozni Zalaegerszegen.

kisalfold.hu

ZTE FC–Gyirmót FC Győr 2-1

Zalaegerszeg, ZTE Aréna. Vezette: Antal Péter (Huszár Balázs, Aradi József)

ZTE: Demjén – Lesjak, Szerafimov, Kálnoki-Kis, Bedi, Szankovics, Halilovic, Meshack, Spaljaric, Skribek, Koszta M. Vezetőedző: Waltner Róbert.

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Ikic, Széles, Zeke, Vass Á., Radics, Hajdú Á., Nagy P., Varga B., Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél.

OTP Bank Liga, NB I – további eredmények

Paks–Kisvárda 2–2

Újpest–MOL Fehérvár 1–0

DVSC–Puskás Akadémia 0–3

Budapest Honvéd–Mezőkövesd 2–3

Ferencváros–MTK Budapest

Percről percre:

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+3. perc: Halilovic hagyja el a pályát, Zimonyi jön a helyére.

90+2. perc: Lesjak csúsztatja Medgyes elé a labdát a hazai ötös előterében, a gyirmóti csere lövését sikerül aztán blokkolni Bedinek.

90. perc: Három perc a ráadás.

88. perc: Splojaric kap első osztályú labdát, 15 méterről a kimozduló Hársfalvi mellett – és a kapu fölött – lövi el a labdát.

87. perc: Hasani szabadrúgása után Babati rosszul ér a labdába, Kálnoki-Kisnek sikerül menteni.

82. perc: A sérült Skribek helyére Tajti áll be.

80. perc: Csonka és Lencse érkezik a pályára Simon A. és Radics helyére.

76. perc: Hajdú kapja a következő sárgát, Halilovicot rúgta fel.

74. perc: Szegi kap sárgát mezhúzásért. Skribek kapura tekeri a bal szélről a szabadrúgást, bravúrral véd Hársfalvi.

70. perc: Szerafimov kap sárgát, Hasanit talpalta le.

69. perc: Hasani esik el a tizenhatos előterében, a játékvezető sárga lappal díjazza a műesést.

68. perc: Zeke távoli lövése megpattan, így lesz igazán veszélyes: Demjén bravúrral üti ki a labdát a bal alsó elől oldalra. Hasani rúgja a szögletet, a középen érkező Szegi a felső lécre fejel.

64. perc: Zeke majdnem 40-ről próbálkozik, de nem találja el a kaput.

62. perc: Nagy Patrikot Hasani, Varga Barnabást Medgyes váltja a gyirmótiaknál.

61. perc: Mechack helyére Babati érkezik.

58. perc: Spoljaric tíz méterről lövés és passz helyett cselezni kezd, a földön ülő gyirmóti védőnek sikerül tisztáznia. A kapu azonban nem szabadul fel, Halilovic 22 méterről lövésre szánja el magát, a labda elmegy centikkel a jobb alsó mellett.

50. perc: Ismét Nagy P. beadása okoz veszélyt, ezúttal egy szabadrúgást ível be jobbról, Simon az ötösről meglepően tisztán fejelhet, de épp Demjén kezébe sikerül bólintania a labdát.

48. perc: Nagy P. beadása után Szerafimovnak kell mentenie Simon András elől.

46. perc: Folytatódik a meccs.

45+1. perc: Vége a félidőnek.

45. perc: Szegi szépít. Egy feleslegesnek tűnő szabálytalanságot követően a bal szélről végez el szabadrúgást Nagy P., Demjén rosszul jön ki, a meglepett Szegi mellkasáról a kapu felé pattan a labda, aztán a gólvonalról még lábbal is rásegít a gyirmótiak kettese. 2-1.

40. perc: Közel volt a harmadik hazai találat! Skribek találja meg Kosztát a labdával a szélről, Hársfalvi már verve van, az első gól szerzője azonban 14 méterről, középről nem találja el a kaput.

37. perc: A hazai védelem blokkolja Simon A. lövését.

36. perc: Újabb zalai gól! Skribek jobbról középre ívelt szabadrúgását Szerafimov hét méterről fejeli a bal alsóba. 2-0.

27. perc: Hajdú lő 16 méterről, a blokkról lepattanó labdával újra próbálkozik, a második kísérlet elkerüli a kaput.

22. perc: Kapufára üti Halilovic rövid felsőre tartó lövését Hársfalvi.

14. perc: Hársfalvi vetődik rá a labdára, Skribek kerülhetett volna nagy helyzetbe, ha jól veszi át a labdát.

13. perc: Gyirmóti lehetőség: Varga B. fejeli kapu fölé a labdát egy jobbról érkező beadás után.

11. perc: Halilovic beadását Szerafimov fejeli 7 méterről a kapu fölé.

3. perc: Koszta góljával vezet a hazai csapat. 1-0. Skribek beadása után Ikicet előzi meg Koszta, és az ötösről a hálóba lő.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés.

Előzetes – „A Paks elleni találkozó első félidejét kiemelném, jobban futballoztunk, több lehetőségünk is volt gólt szerezni, amiket értékesíteni kell, hogy kicsivel nyugodtabb legyen a második félidő. A folytatásban a Paks – ahogy arra számítottunk – mindent megtett, hogy gólt rúgjon, ekkor a védekezésünkben sok hiba volt, nem tudtuk igazából kontrollálni a mérkőzést. Kicsit a szerencsének, s annak, hogy rúgtunk még egy gólt, köszönhető a győzelmünk. Nincs könnyű mérkőzés az élvonalban, a Zete megverte legutóbb a Fradit idegenben, amivel ritka nagy bravúrt hajtott végre. Ellenfelünk nyilván úgy gondolja, ha nem minket, akkor senkit nem ver meg, de mi is hasonlóképp gondolkodunk. A ZTE közvetlen rivális, pontszámban nincs messze tőlünk. Pontosan, erőszakosabban kell futballoznunk, védekezésben annyi hibát, mint legutóbb, nem szabad elkövetni, támadásban eddig is megvoltak a helyzetek, ezeket értékesíteni kell. Egyértelmű, ha sikerülne ismét győznünk, előbbre léphetnénk a mostani pozíciónkból, az elmúlt két siker kevés volt ehhez, három meccset kell nyerni. Egyszerű a képlet, tizenhárom-tizennégy pontot kell szerezni körönként, hogy biztos legyen bennmaradás, mert látni, hogy mindenki odateszi magát, s pontokat gyűjt. Ez a meccs most ebből a szempontból extra lesz, nem szabad kikapnunk” – szögezte le Csertői Aurél, a kék-sárgák vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában