Labdarúgás

2021.09.02. 18:30

VB-selejtező 2022 – Fájó vereség – Magyarország-Anglia 0-4 – galéria, videó Rossi sajtótájékoztatójáról

A Puskás Arénából élőben jelentkeztünk: sajnos, a magyar csapat közel nem tudta megismételni az Eb-n mutatott teljesítményét, s ezt az angolok kegyetlenül kihasználták.

Szeghalmi Balázs

Magyarország-Anglia 0-4 (0-0)

Puskás-Aréna, Budapest, szeptember 2., 20.45 óra

 

Összegzés, online tudósítás

Darabokra hullottunk a második félidőben. Az első félidő utolsó, egészen jó 10 perce után érthetetlenül álmosan kezdte a második játékrészt a magyar csapat, amit négyszer vertek el rajtunk az angolok.

Fájó leírni, de a magyar válogatott régen zavarodott meg ennyire. Ahogy teltek a percek, úgy lett egyre simább az angolok győzelme. Az Eb-döntőt játszó szigetország akár öt-hat góllal is győzhetett volna, miközben nekünk igazán komoly helyzetünk egy volt. Innen kell felállni a padlóról, sok idő nincsen, vasárnap az albánok várnak ránk Tiranában.

92. perc – Vége.

90. perc – Remélhetőleg, nem lesz hosszú a ráadás.

87. perc – 4-0. Becsületgól helyett angol kegyelemdöfés. A negyedik góljukat Declan Rice szerzi, a 16-oson belülről, erős lövéssel. Sajnos, Grealish mint kés a vajon, úgy játszotta át a védelmünket, aztán Rice bombázott.

85. perc – Jön a hajrá, vajon egy becsületgólra futja?

80. perc – Az eddigi legnagyobb magyar helyzet: Sallói bombázott 7-8 méterről. Jó is volt a lövés, sajnos, Pickford ismét bizonyította, hogy remek kapus. Utána újabb magyar támadás, amelynek a végén 11-est reklamálunk, de nem hatjuk meg a török bírót. Sokadszorra nem.

78. perc – Kane nem volt nagyképű, ő „tisztességes” gólt akart rúgni. Szerencsére Gulácsi – egyedüliként a gáton? – azonban újra hárítani tudott.

77. perc – Szörnyű leírni, de Sterling „elarcoskodta” a negyedik angol gólt. Ha nem akart volna alázós gólt lőni, jó eséllyel ismét beveszik a kapunkat.

76. perc – Az angolok taktikusan átengedik a teret a magyar csapatnak, de arra azért kellően figyelnek, hogy komoly helyzetbe ne kerüljünk.

72. perc – Végre magyar támadás, Sallói Dani azonban a lelátóra lőtte a labdát az ígéretes helyzetben.

70. perc – Varga Kevin áll be Bolla helyére.

69. perc – Nem késett sokáig a 3-0. Maguire fejesét – tiszta ziccerből – majdnem megfogta Gulácsi. De csak majdnem. Kezd kínos lenni az este, ráadásul görögtüzet dobott valaki a pályára.

68. perc – Ha nem Gulácsi áll a kapuban, valószínű már 3-0 az angoloknak. Kane lövését bravúrosan, lábbal tisztázta a magyar kapus.

66. perc – Cserélünk. Sallai Roland helyett Sallói Dániel a pályán a magyar csapatban

63. perc – Óriási hiba után 2-0 oda. A 16-oson belül könnyelműen eladtuk a labdát, mire a Sterling-Kane páros kegyetlenül lecsapott. Harry Kane végül fejjel fejezte be a támadást.

62. perc – Willy Orbán szerelte tisztán Sterlinget 5-6 méterre a magyar kaputól. Ez is kemény szituáció volt.

60. perc – Sajnos tovább „nyomnak” az angolok, érezhetően döntésre akarják vinni a meccset.

57. perc – 1-0. Sterling góljával vezetnek az angolok. Nincs mit szépíteni, sakk-mattra játszották a vendégek, gyakorlatilag a befejezés volt a legkönnyebb. Innen kell felállni!

54. perc – Kakaskodás a pályán. Elsőként megint Kleinheisler került a földre, ismét nem jókedvében, aztán Fiola és egy angol esett kishíján egymásnak.

50. perc – A meccs eddigi legnagyobb helyzete az angoloké. Kane azonban nem tudott túl járni Gulácsi eszén, a magyar kapus ismét szenzációsan védett.

48. perc – Ívelt angol szabad 23-24 méterről, veszélytelen.

Az angolok birtokolják többet a labdát, de nekünk is vannak momentumaink. Akár még meg is lephetjük őket a második felvonásban, a mérkőzés tempója eddig közel nem gyilkos. Szünet.

45. perc – Véget ért az első félidő. Az utolsó másodpercekben a Szoboszlai-Sallai duó megint megmutatta, mennyire jól megértik egymást a pályán.

42. perc – Micsoda csattanó lett volna! Fiola, akárcsak a franciák ellen az Eb-n, kapott labdát, aminek szeme volt, ám most pár centivel kicsúszott a játékszer. Ha nem megy ki, Fiola hasonló helyzetben lódulhatott volna Pickford kapuja felé, mint a gallok ellen júniusban.

40. perc – A legveszélyesebb magyar helyzet eddig. Szalai Ádám kapott nagyot, Szoboszlai jó 24-25 méterről bombázhatta a szabadot. Utóbbi nem is volt rossz: az erő megvolt a löketben, a pontosság hiányzott kicsit.

37. perc – Felpörgött a meccs! Három perc alatt szinte több minden történt, mint fél óra alatt. Előbb Sallai és Bolla hozta zavarba az angolokat, aztán Bolla sárgát kapott Grealish lerántásáért, majd angol szöglet, végül magyar ellentámadás. Az eredmény azonban maradt 0-0.

34. perc – Kleinheisler Laci a rá jellemző harciassággal szerez labdát, majd a bíró közelről (el)nézte, ahogy faragták csupaszív játékosunkat az angolok. Érdekes „asszisztálás” volt.

31. perc – Szalai Attila azt hitte, hogy a nyakán legalább egy angol volt, pedig nem. Így feleslegesen „mentett” szögletre, kvázi megajándékoztuk az értékes pontrúgással a vendégeket. Utóbbi közepesen volt veszélyes.

27. perc – Akárcsak a nyári Eb-n, a hangulat most is fergeteges, a szurkolók szinte megállás nélkül buzdítják a magyar csapatot, riszpekt!

24. perc – Shaw elől kellett mentenie Gulácsinak, a magyar válogatott kapusa jó ütemben mozdult ki. Ha valakinek ismerősen cseng Luke Shaw neve, ez nem a véletlen számlájára írható. Ő szerzett ugyanis vezetést az angoloknak az olaszok ellen az Eb-döntőn a 2. percben.

20. perc – Gyors a válasz: Kane tüzelt 14-15 méterről, szerencsére kellően magasan.

19. perc – Na végre! Klassz szerelés után mi adogatjuk a labdát az angolok előtt, majd szolid támadásra is futotta.

17. perc – Szoboszlai Dominikot próbáljuk indítani a bal szélen, de kicsit hosszú volt a labda.

15. perc – Ajjaj! Blöffre belőtt labdából majdnem gól lett Gulácsi kapujánál. Lassan meg kellene látogatnunk Pickfordot a másik kapunál, mert ebből baj lesz. Közben a közönség a „Tavaszi szél vizet áraszt” dallal lelkesít.

13. perc – Az angolok „vezére”, Kane lesen, de ha nem is lett volna azon, akkor is szerelte Szalai Attila.

10. perc – Sokat áll a játék, az angolok egyelőre „tördelik” a meccset, igaz, ezt azért is tehetik, mert a labda ritkán van nálunk.

8. perc – Bolla szépen szerel, de az első angol szögletet nem ússzuk meg. A szöglet utáni fejest szerencsére igen.

5. perc – Sikeresen „eldugják” előlünk a labdát az angolok, de veszélyes helyzetet eddig nem alakítottak ki.

2. perc – Kleinheisler Lacit állították meg „érdekesen” az angolok a 16-os közelében, a bíró nem látott „semmit”. 1. perc – Mi kezdjük a meccset.

20.42 – Himnuszok

A himnuszok után pillanatokon belül kezdődik a kulcsfontosságú vb-selejtező.

20.25 – Véget ért a melegítés, a közönség hangol

20.09 – Szolid füttykoncert fogadta az Eb-döntőst Már pályán a szigetlakók is; érkezésüket szolid füttykoncert fogadta. Minden bizonnyal ez annak is szólt, hogy a magyar szurkolók is elismerik a foci „feltalálóit”. Nem beszélve a két csapat közös történelméről. Találkoztunk egyébként olyan magyar drukkerrel, aki felemlegette a legendás 6-3-at, majd hozzátette, hátha. Mit lehet ehhez hozzátenni? Úgy legyen!

19.52 – Kisebb hangrobbanás

Elkezdett melegíteni a magyar csapat, elsőként Gulácsi Péter vezetésével kapusaink érkeztek meg.

19.39 – Pár perce kihirdették a kezdőket, íme

Magyarország: Gulácsi – Kecskés, Orbán, Szalai A. – Bolla, Kleinheisler, Szoboszlai, Schäfer, Fiola – Sallai, Szalai Á.

Csere: Bogdán, Dibusz, Kotka, Lang, Tamás, Cseri, Gazdag, Hahn, Nikolics, Sallói, Schön, Varga K., Varga R.

Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

A magyar csapatban kezdőként lép pályára Szoboszlai Dominik, mint ahogy Kecskés és Bolla is. Csatárként a Sallai-Szalai Ádám kettős próbálja majd minél nehezebb helyzetbe hozni az Eb-döntőst.

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Phillips, Rice – Sterling, Mount, Grealish –Kane.

Csere: Johnstone, Pope, Alexander-Arnold, Coady, James, Mings, Trippier, Bellingham, Henderson, Lingard, Bamford, Saka

Szövetségi kapitány: Gareth Southgate

Az angolok a Grealish-Kane csatárpárral kezdenek; ezt a duót az angol szurkolók szinte végig „követelték” Gareth Southgate-től az Eb-n, ám a kontinenstornán Grealish többnyire csak csereként szállt be.

18.31 – Kollégánk megérkezett a helyszínre, gyülekeznek a szurkolók

Előzetes – Marco Rossi szerint csapatként bárkit meglephet a válogatott

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott, ahogyan a közelmúltban a nála jóval magasabban rangsorolt riválisaival szemben, a csütörtöki világbajnoki selejtezőn is csak fegyelmezett csapatjátékkal veheti fel a versenyt a nyári Európa-bajnokságon döntős Angliával.

„A csapat már bizonyította, hogy megvan a megfelelő karaktere és képes félelem nélkül játszani. Tudjuk, hogy együtt túl tudunk lépni a nehézégeken, és ha sikerül csapatként dolgoznunk, akkor úgy, ahogy a legutóbbi tizenhat mérkőzésünkön, most is meglepetést okozhatunk ellenfelünknek” – nyilatkozta az olasz szakember a szerdai online sajtótájékoztatón.

A tréner megjegyezte, olyan játékot vár csapatától, hogy ha esetleg az eredménnyel nem is, de a hozzáállással és a teljesítménnyel elégedett legyen. Hozzátette, ezt várják a csapattól a szurkolók is.

Az ellenfélről szólva Marco Rossi azt mondta, az angol válogatott az Európa-bajnokságon bizonyította, hogy még a magyarok világsztár ellenfeleinél, a franciáknál, a németeknél és a portugáloknál is erősebb csapat, hiszen döntőt játszott, amelyet csak tizenegyesekkel veszített el az olaszokkal szemben.

Hozzátette, véleménye szerint az angolok még annál is erősebbek, mint amit a világranglistán elfoglalt negyedik helyezésük mutat.

A válogatottba visszatérő Szoboszlai Dominikről azt mondta a kapitány, hogy a jelenléte minőséget hoz a pályára, amely főként a támadóharmadban lehet fontos, ugyanakkor az RB Leipzig légiósát helyzetbe is kell hozni.

A játékosok közül Schäfer András vett részt a sajtótájékoztatón, a szlovákiai DAC középpályása kiemelte, a csapatnak a szurkolótábora a legnagyobb fegyvere, és bízik benne, hogy ez így is marad, ezért arra kérte a drukkereket – mivel a magyar válogatott „tiszta lappal” indul a nemzetközi szövetségnél -, hogy kerüljék a rasszista megnyilvánulásokat – „cigányozás, buzizás, huhogás”.

A Magyarország-Anglia vb-selejtező csütörtökön 20.45-kor kezdődik, a találkozót a 2015-ös Bajnokok Ligája-döntőjét is dirigáló török Cüneyt Cakir vezeti.

Sancho nem játszhat a Puskás Arénában

Jadon Sancho, az angol labdarúgó-válogatott támadója nem léphet pályára csütörtökön a Puskás Arénában a magyarok elleni világbajnoki selejtezőn.

A Manchester United 21 éves futballistája a nemzeti csapat szerdai edzésén sérült meg, Gareth Southgate szövetségi kapitány bejelentése szerint egy rúgást kapott. Az angol válogatott első alkalommal lép pályára azt követően, hogy a Wembley Stadionban elveszítette az Európa-bajnokság döntőjét az olaszokkal szemben. A budapesti mérkőzés után az angolok Andorrát fogadják vasárnap, majd Lengyelországba látogatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában