labdarúgás

2021.09.10. 08:06

Labdarúgó NB I – Kiütéses vereséget szenvedett a Gyirmót Debrecenben

Az első félidőben a gyirmóti csapat állt közelebb a gólhoz. A második félidőben aztán nagyot fordult a meccs, és szinte minden bejött a DVSC-nek.

kisalfold.hu

Az újonc Gyirmót 5-0-ra kapott ki az élvonalba frissen visszajutó Debrecen vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga hatodik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

A hajdúsági együttesnek négy nyeretlen bajnoki, és sorozatban két vereség után sikerült újra győznie, míg a változatlanul nyeretlen Gyirmót ebben az idényben harmadszor kapott ki.

Közvetítés

Debreceni VSC– Gyirmót FC Győr 5-0 (0-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion. Vezeti: Andó-Szabó Sándor (Medovarszki János, Berényi Ákos)

DVSC: Kosicky – Kusnyír, Deslandes, Baráth, Korhut – Bényei, Dzsudzsák – Bévárdi, Soltész, Ferenczi – Ugrai. Vezetőedző: Toldi Gábor

Gyirmót FC Győr: Rusák – Major, Ikic, Széles, Zeke – Vass Á. – Radics, Nagy P. – Hasani, Simon, Herjeczki. Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Bévárdi (47.), Ugrai (51. és 77.), Sós (64. és 66.).

Percről percre

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek.

90+1. perc: Távoli lövéssel próbálkozik Nagy P., de Kosicky védi.

90. perc: Négy perc a hosszabbítás.

88. perc: Bévárdi hagyja el a pályát, Gyönyörű Gergő váltja.

86. perc: Ugrait Tischler váltja a hazaiaknál.

85. perc: Ugrai próbálja a kinn álló Rusák kapujába ívelni a labdát, de célt téveszt a kísérlet.

84. perc: Kusnyir is sárgát kap.

83. perc: Varga B. csúsztatja fejjel a labdát Kosicky kapuja mellé.

80. perc: Kosicky a tizenhatos vonaláig jön ki, így rúgja el a labdát Simon elől. Fél perccel később szögletet harcol ki Medgyes egy szép egyéni akció végén.

77. perc: Távoli gólból van még a Lokinál. Ugrai veszi be Rusák kapuját 25-ről, az esetet egy gyirmóti labdavesztés előzte meg. 5-0.

76. perc: Elszáll a kapu fölött Dzsudzsák jobboldali szabadrúgása.

72. perc: Kusnyír ütközi le ártalmatlan helyzetben a kapusát, Kosickyt a tizenhatoson belül, de végül megússza a hazai csapat a dolgot.

71. perc: Varga B. közeli fejesét védi Kosicky.

68. perc: Négyet cserél Csertői: Herjeczki helyére Medgyes, Radics helyére Hajdú, Major helyére Szegi, Hasani helyére pedig Varga B. áll be a Gyirmótba.

66. perc: Beindult a Loki-henger. Sós kap egy hosszú indítást, majd 17 méterről a kapuba lő. 4-0.

64. perc: Sós nagy gólt rúg. 3-0. Balról, 10 méterről lövi ki a csereként beállt játékos a hosszú sarkot.

58. perc: Zeke rúgja fel Kusnyírt a félpályánál: sárga lap.

57. perc: Percekig videóznak. Aztán a VAR-ban úgy látták, hogy valóban lesről fejelt a kapuba Ikic.

53. perc: Ikic fejeli a labdát egy beívelt szabadrúgás után a hálóba, de úgy tűnik, les miatt nem adják meg a gólt a játékvezetők. Pedig...

51. perc: Itt a második hazai gól! Ugrai 18-ról kapura lő, a labda Szélesen megpattan, és így védhetetlenül vágódik a kapufát is érintve a jobb alsóba. 2-0.

47. perc: Vezet a DVSC! Dzsudzsák jobboldali szabadrúgása után Deslandes fejeli vissza a labdát a jobb oldalon érkező Bévárdinak, aki 5 méterről a léc alá vágja a labdát. 1-0.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés. Két csere is volt a hazai oldalon a szünetben. Soltész helyett Bárány, Korhut helyett Sós B. játszik a folytatásban.

45. perc: Vége a félidőnek.

44. perc: Ferenczi lövi kapu felé a labdát 8 méterről, Szélesről megy szögletre a lövése. Aztán Baráth kap sárgát, a gyirmóti tizenhatos előterében szabálytalankodott Simonnal szemben.

43. perc: Távoli lövéssel próbálkozik a Loki, de elkerüli a labda a kaput.

41. perc: A szöglet után Széles fejese a bal kapufáról jön ki.

40. perc: Hasani 20 méteres lövését blokkolják a hazai védők.

38. perc: Major kap sárgát.

36. perc: Kosicky ismét munkában: Simon A. balról érkező, a hosszú alsó felé tartó lövését kell védenie a debreceni kapusnak.

33. perc: Ugrai cselezget a tizenhatoson belül, majd éles szögből középre lövi a labdát, Rusák lábbal hárít.

30. perc: Simon sarkalja vissza a labdát Herjeczkinek, aki remek ütemben érkezik így a kapu elé, de kisodródott helyzetben, egy védővel a nyakán csak gyengén tudja ellőni a labdát, Kosicky védi a kísérletet.

28. perc: Korhut is kap sárgát, Nagy Patrikot rúgta fel.

26. perc: Andó-Szabó mutatja fel a sárgát Simon Andrásnak.

22. perc: Hasani csavarja ballal kapu mellé a labdát 18 méterről.

19. perc: Zekét kellett ápolni.

12. perc: Herjeczki jobboldali beadása után Zeke fejeli át a labdát a bal kapufához, ám ott lesen áll a társ.

1. perc: A sárgában játszó Gyirmót kezdi a mérkőzést.

Előzetes – Három döntetlent és két vereséget követően a Gyirmót csupán utolsó előtti a tabellán. Szükség lenne tehát a pontokra, s talán van is esély a győzelemre, hiszen Nagy Patrikék ahhoz a Debrecenhez látogatnak, amellyel az elmúlt idényben még az NB II-ben szerepeltek.

„A mutatott játék alapján több pontunk is lehetne, a hárommal nyilván nem vagyok és nem is lehetünk elégedettek. A játékunk amúgy nem volt rossz, igaz, nem is volt annyira eredményes, ahogy azt láttuk is – értékelte a rajtot röviden Csertői Aurél. – Mind védekezésben, mind támadásban koncentráltabban kell futballozzunk. Nem vagyunk nagyon lemaradva, s remélem, nem is nő a különbség, sőt. Ehhez viszont győzni is kellene. A Debrecen közvetlen riválisunk, s úgy gondolom, a pénteki hatpontos mérkőzés lesz. Persze sok van még hátra, de ahogy említettem, mindenképp javítanunk kell az eredményességen” – fogalmazott a vezetőedző, akitől megkérdeztük, várható-e valamilyen változás a csapatában.

„A lehetőségeink megvoltak, többször is eljutottunk az ellenfelek kapujáig, de ezt ki kellett volna használni, mert ezt a sportágat gólra játsszák. A szünetben beszéltünk erről is. Valamennyi változás nyilván lesz, de nagy biztos nem, mivel a cserék sem tettek sokkal többet hozzá a játékhoz és sokan sem vagyunk.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában