félhomány a meccsen

2021.08.03. 16:48

NB I foci – Zárlat okozta a hibát, félhomály a meccsen: Gyirmóton az egyik reflektor teljesen kialudt

A második játékrészt félhomályban fejezték be a csapatok.

Szeitz Tibor

Döntetlennel kezdte az idényt az élvonalba négy év után visszatérő Gyirmót FC Győr, ám az MTK elleni múlt péntek esti mérkőzés nem csupán az első pontszerzésről marad emlékezetes. Történt ugyanis, hogy az első játékrész ráadásában a reflektorok háromnegyede kialudt, így tízpercnyi szünet után a félidő hátralévő részét és a második játékrészt félhomályban kellett befejezniük a csapatoknak.

„A településrészt is érintő áramkimaradást földkábelhiba okozta. Az Aranyhal Szabadidő és Sportközpont villamos kiváltási munkálatainál feltételezhetően megsérült a földkábel. A stadionvilágítás nagy terhelésénél, másfél óra üzem után a nagy valószínűséggel a föld alatti sérült szakaszon zárlat keletkezett. A szerencse az, hogy ez a szünetben történt és a szakembereknek sikerült a három fázisból kettőt visszaállítaniuk, így kétharmados fényerővel le lehetett játszani a mérkőzést. Az E.ON szerdára ígéri a mérőkocsit, amellyel remélhetőleg sikerül a sérült szakasz kiváltása. Remélhetőleg a jövőben ilyen nem várt műszaki probléma nem fordul majd elő” – üzente érdeklődésünkre Horváth Ernő ügyvezető.

A félhomály egyébként a pályán lévő játékosokat nem zavarta meg. Ezt a találkozó egyik legjobbja, Herjeczki Kristóf árulta el. A gyirmótiak támadója remek napot fogott ki, az ő megmozdulása révén szerzett vezetést a hazai csapat, s a hajrában is gólt ígérő átadással indította a végül kapufát eltaláló Medgyes Zoltánt.

„Valóban nem ment rosszul a játék, de bevallom, hogy futballoztam már jobban is. Volt pár eladott labdám, összességében azért nem vagyok elégedetlen – kezdte Herjeczki, aki mesélt a közreműködésével szerzett gyirmóti találatról is. – Tudatos volt, hogy az alapvonalig levittem, majd erőből középre lőttem a labdát, hiszen megbeszéltük a meccs előtt, hogy az ilyen lehetőségeknél több társnak is érkeznie kell középen. Bíztam benne, hogy róluk, vagy ahogy aztán történt, az ellenfélről a hálóban köt ki a labda” – folytatta a gyirmóti játékos, akit természetesen a kialvó reflektorokról is megkérdeztünk.

„Furcsa volt, de aztán nem foglalkoztunk azzal, hogy kevesebb a fény, hiszen mindenképp játszani akartunk, s meg akartuk nyerni a mérkőzést.”

A folytatásban azonban egyenlíteni tudott az MTK, igaz, a találatot egy vitatható kezezés előzte meg.

„Én nem láttam semmit az esetből, hiszen nagyon távol álltam tőle. A meccs után az öltözőben már többen is mondták, hogy szerintük szabálytalan volt a gólpasszt adó ellenfél és sokan üzentek is nekünk, hogy a visszajátszásból egyértelműnek tűnt a kezezés, de már nem tudunk mit kezdeni ezzel.”

Így is közel járt a Gyirmót a három pont megszerzéséhez.

„Egy gyors kontra végén sikerült a társamat jó ütemben kiugratnom, aki sajnos a kapufát találta el. Ha bemegy a lövés, valószínű, megnyertük volna a meccset, ám összességében nem lehetünk szomorúak. Mégiscsak egy ponttal kezdtük az élvonalbeli bajnokságot” – tette hozzá befejezésül a gyirmóti játékos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában