labdarúgás

2021.08.29. 09:34

NB I foci – Vereség: Gyirmót FC Győr-Puskás Akadémia 0-1

Nagy Zsolt góljával verte a Puskás Akadémia a gyirmótiakat.

kisalfold.hu

Gyirmót FC Győr– Puskás Akadémia 0-1

Győr-Gyirmót, Alcufer Stadion. 2086 néző. Vezette: Berke Balázs (Kóbor Péter, Szalai Dániel).

Gyirmót: Hársfalvi – Major, Karacs (Ikic, 73.), Széles, Zeke – Nagy P. (Hajdú, 66.), Vass Á., Radics – Herjeczki (Mayer Á., 81), Varga B. (Lencse, 66.), Medegyes (Hasani, 66.). Vezetőedző: Csertői Aurél

Puskás Akadémia: Tóth B. – Favorov, Stronati, Spandler, Deutsch (Gera D., 66.) – van Nieff, Corbu (Baluta, a szünetben), Plsek – Komáromi (Slagveer, a szünetben), Géresi (Puljic, 66.), Nagy Zs. Vezetőedző: Hornyák Zsolt

Gólszerző: Nagy Zs. (63.)

OTP Bank Liga, NB I – További eredmények

ZTE–Honvéd 1–3

Kisvárda–Mezőkövesd 2–0

FTC–DVSC 4–2

MOL Fehérvár–MTK 2–1

Paks–Újpest 2-1

Percről percre

90+4. perc: Vége a mérkőzésnek. A NB I. tavalyi ezüstérmese tehát nyerni tudott Gyirmóton, így az újonc továbbra is nyeretlen a bajnokságban.

90+3. perc: Puljic reklamálása sárgát ér.

90+1. perc: Három perc a hosszabbítás. Jobboldali gyirmóti akció: Lencse beadásába Mayer pöcköl bele a rövid oldalon, a hosszún Hajdú estében fejeli el a labdát, de az néhány centivel elmegy a kapu mellett.

83. perc: Lencse elől a kapujából kilépő Tóth B. szedi össze a labdát.

81. perc: Az utolsó hazai csere: Mayer Ádám jön Herjeczki helyére.

73. perc: Újabb gyirmóti csere: Ikic jön, Karacs hagyja el a pályát.

71. perc: Gera lövése nem fog ki Hársfalvin.

66. perc: Sok csere jön: Nagy Patrikot Hajdú Ádám, Medgyest Hasani, Varga Barnabást Lencse váltja a hazaiaknál. A vendégeknél Deutsch helyére Gera Dániel, Géresi helyére pedig Puljic érkezik.

65. perc: Géresi lapos, erőtlen lövését védi Hársfalvi.

63. perc: Nagy Zsolt góljával vezet a Puskás Akadémia. 0-1. Szerencsével, egy gyirmóti védőről kerül Plsek elé a labda a gyirmóti tizenhatoson, ő azonnal Nagyhoz belsőzi a labdát, aki 12 méterről a kapu jobb oldalába lő.

56. perc: Nagy Zsolt próbálkozását fogja Hársfalvi.

52. perc: Baluta emeli kapura kapásból a labdát, Hársfalvi vetődve hárít a bal alsó elől.

50. perc: Herjeczki lő 23-ról, Tóth Balázs hasal rá a labdára.

46. perc: A szünetben Slagveer és Baluta állt be a vendégeknél, Komáromi és Corbu nem jöttek vissza a pályára az öltözőből. Kezdődik a második félidő.

45. perc: Hosszabbítás nincs, vége az első félidőnek.

43. perc: Deutsch beadása után mentenek szögletre a hazai védők.

33. perc: Elkésett szerelési kísérletéért kap sárgát Varga B.

27. perc: Karacs kap sárgát.

26. perc: Medgyes indul meg a bal oldalon, de a beadása nem jó.

24. perc: Stronati lövését hárítja a Gyirmót kapusa, Hársfalvi.

22. perc: Hársfalvi rossz ütemben lép ki a kapujából egy felívelésnél, azonban a vendégek támadója kézzel sodorja el a labdát, így kifelé jár a szabadrúgás.

18. perc: Egy felcsúti hátrapassz Varga Barnabást találja meg, aki a félpályáról megindul a vendégek kapuja felé, majd 16 méterről szánja el magát a lövésre, de nem találja el a kaput.

12. perc: Van Nieff indítása után Nagy Zs. 13 méteres lövését üti szögletre Hársfalvi.

3. perc: Egy jobbról a kapu elé belőtt labdát kell mentenie Hársfalvinak.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés. Sárgában a hazaiak, fehérben a felcsúti együttes. Herjeczki kínálja meg egy távoli lövéssel Tóthot 16 méterről, a vendégek kapusa bravúrral üti a labdát szögletre.

Előzetes – Csertői Aurél vezetőedző szerint sokat érhet a legutóbbi szerzett pont, de a csapat végre győzni szeretne.

„Sok forduló van még, de ahhoz, hogy elérjük azt a pontszámot, amit terveztünk, az ötből meccset is kellene nyerni. Azt gondolom, a csapatnak van tartása, helyenként jól is játszik, sokszor jobban, mint az ellenfél, de ez az eredményességben is kell hogy látszódjon. Szerintem eddig sok gólt kaptunk és keveset lőttünk, ez a pontszámon is meglátszik. A hibáinkat itt sokkal hamarabb kihasználják, mint az NB II-ben, ezért sokkal koncentráltabban, kevesebb hibával kell futballoznunk.”

A negyedik Puskás elleni találkozó kapcsán a szakember kiemelte: ellenfelük tavaly a dobogón végzett és a nemzetközi színtéren is megmutatta magát.

„Magyar szinten jó eredményeik vannak, nagyon erős külföldi játékosok és magyar tehetségek alkotják a keretüket. Az, hogy hogyan rajtoltak, nem számít, nekünk kell jobban játszanunk, hogy le tudjuk győzni őket” – tette hozzá a szakember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában