Labdarúgás

2021.08.06. 15:08

NB I foci – Vereség emberelőnyben: Kisvárda-Gyirmót 2-1 – fotók

Melnyik góljával a Kisvárda szerezte meg a vezetést a 32. percben, három perccel később Varga Barnabás egyenlített. Az első félidő végén emberelőnybe került a Gyirmót. Bumba révén ismét a hazaiak kerültek előnybe a második félidő elején, és ezt az előnyt a mérkőzés végéig tartani is tudták.

kisalfold.hu

Kisvárda Master Good–Gyirmót FC Győr 2-1

Kisvárda, Várkerti Stadion. Vezeti: Pintér Csaba (Búzás Balázs, Kóbor Péter)

Kisvárda: Dombó – Hej, Kravcsenko, Csirkovics, Leoni – Szimovics – Navratil (Karabeljov 67.), Ötvös, Melnyik (Gosztonyi 89.) – Bumba, Mesanovic (Nagy K. 74.). Vezetőedző: Joao Janeiro.

Gyirmót: Hársfalvi – Major (Hasani 87.), Ene Cornel, Széles, Zeke – Vass Á. (Heffler N. 63.) – Herjeczki (Simon A. 60.), Nagy P., Radics – Medgyes, Varga B. (Lencse 63.) Vezetőedző: Csertői Aurél.

Gólszerző: Melnyik (32.), Bumba (56.), ill. Varga B. (35.).

 

Nem esett egymásnak a két csapat, negyedóra elteltével azonban a hazaiak enyhe mezőnyfölénybe kerültek, a vendégek pedig többnyire ellentámadásokból próbáltak veszélyeztetni. A játékrész közepén intenzívebbé vált a mérkőzés, mindkét oldalon akadt egy lesen elakadt veszélyes támadás, de egyébként nem alakult ki komoly helyzet. Bő fél óra elteltével jutottak vezetéshez a kisvárdaiak, akik ekkor éppen egy gyirmóti akciót megakasztva kontrából voltak eredményesek. Nem sokáig örülhettek azonban: szabadrúgás után csúsztatásból gyorsan egyenlített a vendégcsapat. A félidő hajrájában Ötvös sárga lapot kapott, majd videoelemzést követően a játékvezető ezt visszavonta, és pirosat mutatott fel, mert a hazaiak középpályása beletalpalt Nagy vádlijába. A második félidőből tíz perc telt el, amikor visszavette a vezetést az emberhátrányban játszó Kisvárda. Ezután sokat támadott a Gyirmót, akadtak is egyenlítési lehetőségei, de ezekkel nem tudott élni. Egyre jobban betömörült saját kapuja elé a hazai együttes, és szervezetten védekezve őrizte az eredményt.

Percről percre:

90+4. perc: Nagy P. beadása nem jut el a társakig, ez a meccs utolsó mozzanata. Pintér Csaba lefújja a meccset, ezzel a Gyirmót idei első bajnoki vereségét szenvedte el.

90+3. perc: Szimovics rántja vissza Hasanit: sárga lap.

90. perc: Három perc a ráadás.

89. perc: Kisvárdai csere: Gosztonyi jön, Melnyiket váltja.

87. perc: Heffler N. távoli lövését üti ki Dombó.

86. perc: Hasani, az egykori diósgyőri játékos érkezik a pályára, és debütál így a gyirmóti csapatban, Majort váltja.

83. perc: Hej külsővel lövi kapura a labdát, Hársfalvi látványos vetődéssel hárít.

74. perc: Nagy Krisztián áll be a Kisvárda csapatába, Mesanovic a lecserélt játékos.

73. perc: Medgyes kényszerítőzik Simonnal, majd 8 méterről alig téveszt csak célt: az erős lövés elmegy a jobb kapufa mellett.

71. perc: Lencse centerezése után Simon nem tudja a labdát a kapuba lőni, Leoni épphogy tisztázni tud előle. Dombó már verve volt.

68. perc: Zeke baloldali beadása után Simon fejel 8 méterről a jobb felső ficak fölé.

67. perc: Navratil helyett Karabeljov játszik a folytatásban a hazaiaknál.

63. perc: Kettős csere a sárgáknál: Heffler Norbert és Lencse László jön, Varga Barnabás és Vass Ádám hagyja el a pályát.

61. perc: Varga B. kap sárgát, Melnyiket találta el hátulról.

60. perc: Herjeczkit Simon András váltja a gyirmótiaknál.

59. perc: Ene Cornel lövése körülbelül egy méterrel magasabb a kelleténél, ennyivel megy el a labda a kapu fölött.

56. perc: Ismét vezet a Kisvárda! Jobboldali beadás után Ene Cornel rosszul fejeli ki a labdát, épp a kaputól 20 méterre álló Bumbához. A hazaiak csatára belsővel tűpontosan a bal alsóba lő. 2-1.

51. perc: Mesanovic lövése elmegy a kapu mellett. Zeke kap sárgát egy korábbi szabálytalanságért.

50. perc: Herjeczki beadása után sikerül tisztáznia a hazai védelemnek.

46. perc: Folytatódik a mérkőzés, csere nem volt a szünetben egyik oldalon sem.

45+3. perc: Vége az első félidőnek.

45+2. perc: A VAR segítségével újra megnézte Pintér a szabálytalanságot, amiért az imént Ötvösnek sárgát adott. A felvételek alapján Ötvös hátulról talpalta le Nagy Patrik vádliját, ezért a játékvezető a sárga lapot visszavonja és felmutatja a pirosat a Kisvárda 6-os számú játékosának.

45. perc: Ötvös kap sárgát utólag.

42. perc: Medgyes lövése csemege Dombónak.

35. perc: Egyenlít a Gyirmót! Nagy Patrik baloldali szabadrúgását az ötös rövid sarkánál Varga Barnabás csúsztaja a hosszú alsóba. 1-1.

32. perc: Vezet a Kisvárda! Labdát veszít a Gyirmót a félpálya környékén, az indítás után Mesanovic üggyel-bajjal, de megjátssza Bumbát a bal szélen, aki középre lövi a labdát, az érkező Melnyik közelről a hálóba lő. 1-0.

28. perc: Újabb várdai lövés, Ötvös kísérlete sem pontos.

24. perc: Kravcsenko próbálkozik lövéssel 25 méterről, de nem találja el a kaput.

23. perc: Radics csúszik oda Melnyiknek sárga lapot érően.

20. perc: Zeke iramodik meg a bal olalon egy labdaszerzés után, a középen tisztán érkező Herjeczki nagyon rosszul találja el a labdát a beadás után.

18. perc: Bumba távoli erős lövése suhan el a bal kapufa mellett.

11. perc: Leoni kap labdát lesen. Hársfalvi azért kivédi a lövését.

10. perc: Hej beadása után Hársfalvinak kell elütnie a labdát a hosszún érkező Bumba elől.

4. perc: Varga B. fejesét üti szögletre Dombó.

1. perc: Kezdődik a mérkőzés. Pirosban a hazaiak, sárgában a gyirmótiak.

Előzetes – A második fordulóval folytatódik az OTP Bank Liga NB I, amelyben a Gyirmót ezúttal is a kör első napján, már ma pályára lép, igaz, ezúttal idegenben, Kisvárdán vendégszerepel a Csertői Aurél által irányított együttes. Nem kezdte egyébként rosszul a szezont az újonc, hiszen Herjeczkiék múlt pénteken az MTK ellen szereztek pontot a nyitófordulóban.

„A játék képe alapján reális eredmény a döntetlen, igaz, a mérkőzésnek voltak fordulópontjai, amelyekből bizonyos okok miatt nem mi jöttünk jól ki, de az utolsó helyzet a miénk volt. Meg kell tanulni, hogy a kevés helyzet ellenére is győztesen kell a pályáról lejönni, mert nehéz lesz visszaszerezni az elhullajtott pontokat” – nyilatkozta még az MTK elleni találkozóval kapcsolatban a gyirmóti vezetőedző. Kisvárdán sem lesz könnyű dolga a Gyirmótnak, hiszen a szabolcsi együttes a múlt héten 2–1-re a Groupama Arénában győzte le a bajnoki címvédő Ferencvárost, tehát jó formában s jó hangulatban fogadhatja a gyirmóti kék-sárgákat. „Soha, sehová nem me­­gyünk feltartott kézzel. A Kisvárda egy bravúrgyőzelemmel indult, de lehet, ez pont jó lesz nekünk. Azt gondolom, a saját játékunkat kell kicsit jobban játszani. Kicsit pontosabban az előrejátékot, a védekezést pedig majdnem hibátlanra hozni. Igaz, ez nem mindig szokott sikerülni, de törekednünk kell rá. Igazából mindenben javulnunk kell, hogy Kisvárdán nyerjünk vagy pontokat tudjunk szerezni” – tette hozzá Csertői Aurél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában