Alcufer stadion

2021.08.12. 08:01

NB I foci – Gyirmóton teljes a fény a pályán

Újra teljes kapacitással működik a pálya világítása, kedden befejezték a villamos hibaelhárítási munkálatokat a gyirmóti Alcufer Stadionban – számolt be a hírről a klub hivatalos honlapja.

Szeitz Tibor

Ahogy arról korábban írtunk, döntetlennel kezdte az idényt az élvonalba négy év után visszatérő Gyirmót FC Győr (sajnos azóta a második fordulóban nem szerzett pontot az újonc), ám az MTK elleni mérkőzés nem csupán az első pontszerzésről marad emlékezetes. Történt ugyanis, hogy az első játékrész ráadásában a reflektorok háromnegyede kialudt, így tízpercnyi szünet után a félidő hátralévő részét és a második játékrészt félhomályban kellett befejezniük a csapatoknak.

https://www.kisalfold.hu/sport/helyi-sport/nb-i-foci-zarlat-okozta-a-hibat-gyirmoton-az-egyik-reflektor-teljesen-kialudt-11231957/

„A településrészt is érintő áramkimaradást földkábelhiba okozta. Az Aranyhal Szabad­- idő és Sportközpont villamos kiváltási munkálatainál feltételezhetően megsérült a földkábel. A stadionvilágítás nagy terhelésénél, másfél óra üzem után a nagy valószínűséggel a föld alatti sérült szakaszon zárlat keletkezett. Szerencse, hogy ez a szünetben történt és a szakembereknek sikerült a három fázisból kettőt visszaállítaniuk, így kétharmados fényerővel le lehetett játszani a mérkőzést. Remélhetőleg a jövőben ilyen nem várt műszaki probléma nem fordul majd elő” – árulta el pár nappal a mérkőzés után érdeklődésünkre Horváth Ernő ügyvezető.

Nos, a szakemberek azóta a teljes villamos hálózatot átvizsgálták és az esetleges hiba gócpontjain elvégezték az ellenőrzéseket és a szükséges javításokat. Többek között a játéktér melletti elektromos elosztódoboztól mind a négy reflektorhoz új földkábelt húztak be. Kedd délután pedig elvégeztek egy tesztet is, s mintegy három órán keresztül üzemeltették a világítást annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak annak működőképességéről.

Szükség is lesz a jól működő reflektorokra, szombat este fél kilenctől ugyanis a MOL Fehérvár vendégszerepel majd Gyirmóton.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában