Helyi sport

2021.07.17. 20:56

Igazságos döntetlen – A szaúdi első osztályban szereplő Al Hazem játszott edzőmérkőzést az ETO-val

Negyedik felkészülési mérkőzését is lejátszotta a WKW ETO FC Győr NB II-es labdarúgócsapata, ahol a Győrben edzőtáborozó, szaúdi első osztályban szereplő Al Hazem volt az ellenfél, A gól nélküli első félidő után, a második játékrészben a vendégek szereztek vezetést, de az utolsó negyedórában, Kulcsár két gólpasszával a győriek fordítani tudtak, ám erre a szaúdiak a 86. percben válaszoltak.

kisalfold.hu

Forrás: ETO FC

WKW ETO FC Győr – Al Hazem 2-2 (0-0)

Győr, ETO Park 150 néző. V.: Szőts G.

Gsz.: Óvári (77’), Farkas B. (79’) ill. Sergio (60’), Al Harthi (86’).

WKW ETO FC Győr: Fadgyas (Ruisz 69’) – Kovács K., Csonka B., Lipták (Vukasovic (69’), Forgács (Vincze 62’), Szimcso (Óvári 62’), Bagi (Tuboly 62’), Toma (Kiss M. 69’), Vitális (Berki 69’), Bacsa (Farkas B. 62’), Priskin (Kulcsár 69’). Vezetőedző: Klausz László.

Al Hazem: Aisaeed – Al Dhakail, Bassas, Al AzmyBikit, Al Zidan, Tiago, Jhon, Abdulhady, Sergio. Cserék: Al Juaid, Al Obaid, Fakiri, Al DhaFeery, Al Saeed, Al Dahamy, Al Shaia, Al Harhti.

Összefoglaló a klub weboldaláról:

A Vasas után ismét egy nehéz mérkőzésre számíthatott Klausz László csapata, ugyanis a szombat esti ellenfél a szaúdi élvonalban szerepel. Mindjárt az első másodpercekben Priskin beadása okozott veszélyt a vendég kapu előtt, ám a védők tisztázni tudtak. A 8. percben ismét Priskin okozott veszélyt, miután szerelte az ellenfél kapusát, de lövését blokkolni tudták. A legnagyobb ziccer a 12. percben adódott, újfent Priskin előtt. Egy szöglet után szállt át a labda a hosszúra, amit egy átvétel után Lipták emelt vissza a kapu elé. Az ötösön helyezkedő csapatkapitányunk fölé fejelte a játékszert. Az első vendég lehetőségre a 27. percig kellett várni. Ekkor egy jobb oldalra kipasszolt labdát adtak be élesen, ám Csonka szögletre tudott tisztázni. A sarokrúgás után egyből vezethettünk egy kontrát Priskin labdaszerzése után, ám Vitális indítása hosszú lett, Aisaeed kapus jó ütemben mozdult ki a kapujából. A félidő vége előtt Vitális engedett el egy életerős lövést, amit a vendégek kapusa oldalra öklözött. Egy labdavesztés után a vendégcsapat előtt adódott az utolsó lehetőség. Al Amzy lőtt tizennyolc méterről, amibe Lipták tudott bele érni, így a felső lécről szögletre pattant a labda. Az 51. percben Sergio egy jobb oldali beadást rúgott kapásból a kapufára, a kipattanó is a vendégek előtt maradt, de az egy saját játékosukról pattant oldalra. Három perccel később már előttünk adódott lehetőség a gólszerzésre. Forgács beadását Bacsa fejelte kapu mellé. A 60. percben megszerezte a vezetést az Al Hazem. Kovács vesztett labdát hátul, ami után először még a kapufa mentett, de a kipattanót Sergio a hosszúba lőtte 0-1. A 74. percben Kulcsár ugratta ki Farkast, akinek a lövését vetődve védte a vendég kapus. Három perccel később ismét Kulcsár volt az előkészítő, indítását Óvári mellel tette maga elég, majd kilőtte a hosszú alsót 1-1. A 79. percben újra Kulcsár készítette elő a vezető találatunkat. A felezővonalnál szerzett labdát, majd ugratta ki a leshatáron Farkast, aki egészen a kapuig vezethette. Egy védő még bele tudott érni, de a labda a hálóban kötött ki 2-1. Hét percet kellett várni az Al Hazem válaszára. Al Harthi éles szögből, nagy erővel lőtte ki a hosszút 2-2.

Klausz László: – Egy lépéssel megint közelebb vagyunk a bajnoki rajthoz. Számomra ma is letisztázódott, hogy a csapatnak mi kezd az erőssége lenni. Igaz, hogy a Vasas ellen kikaptunk 3-0-ra, de ott is láttam előrelépést. Ezen a mérkőzésen is a csapat egy olyan arcát mutatta, amit szeretnék a bajnokikon is látni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában