Sport

2021.07.27. 19:21

Edző lett az ETO korábbi védője

Puglits Gábor, a Vác, a Győri ETO és a Beveren volt válogatott játékosa lett a megyei II. osztályú Győrújfalu edzője. Az egykori hátvéd eddig utánpótlásedzőként dolgozott a klubnál és a második gárdát is erősítette.

Szeitz Tibor

Forrás: Fotó: Facebook

Puglits Gábor az 1993/94-es bajnokságban nyert aranyérmet a Váccal, majd 1996-ban lett az ETO játékosa. Másfél év múlva Belgiumba szerződött, majd amikor az új szakvezető nem bízott benne sérülése után, hazaköltözött. Csakhogy nem szülővárosába, Budapestre, hanem a kisalföldi megyeszékhelyre. Játszott Mosonmagyaróvárott, Ménfőcsanakon, Rábapatonán, Győrladaméron, Győrszemerén, Dunaszentpálon és Győrújfalun.

Dunaszegen a felnőttcsapatnál volt edző, s bár korábban azt nyilatkozta – mivel a gyerekek még őszintén, tiszta szívvel futballoznak –, felnőtteknél már nem lenne edző, a napokban mégis elvállata a megyei II. osztályban szereplő Győrújfalu irányítását.

„Valóban nem terveztem, hogy felnőttcsapat edzője leszek, sőt, úgy volt, hogy nem is maradok Győrújfalun, mert nem kaptam számomra megfelelő feladatot – kezdte a volt válogatott játékos. – Pár nap múlva azonban felhívtak, hogy szükség lenne rám, de a felnőttcsapat edzőjeként. Azért döntöttem úgy, hogy elfogadom a felkérést, mert korábban, amikor nekem volt szükségem segítségre, mellém állt a klub. Most ezzel viszonozhatom kicsit a korábbi támogatást” – folytatta Puglits Gábor, aki szeretné minél eredményesebben irányítani a gárdát.

„Sajnos ezen a szinten nincs különösebb motiváció, hacsak nem egy igazi baráti társaság alkotja a csapatot. A vezetőséggel megpróbálunk egy premizálási rendszert kialakítani, s meglátjuk ez mennyire működik. Sajnos az első felkészülési meccseink nem sikerültek jól, de látok a fiúkban lehetőséget, csak meg kell találni az összhangot” – folytatta a második csapatban korábban rendszeresen szereplő edző.

„Idén már nem játszottam, nem fért bele az időmbe, de még gondolkodom, hogy meghosszabbítom a sportorvosim, hogy megmutathassam gyakorlatban is, amit a fiúktól elvárok.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában