egyesületi élet

2021.06.02. 13:55

Új elnök a 100 éves SVSE élén Sopronban

Új korszak kezdődött az egykor szebb napokat megélt Soproni VSE életében.

Páder Vilmos

Az idén 100 éves egyesület az idők folyamán már többször bizonyította, hogy legyen bármilyen bajban is, a nehézségek után mindig talpra áll. Az elmúlt évek eseményei arra ösztönözték az egyesület vezetőségét, hogy a megújulás elkerülhetetlen. Az elhatározást tett követte, de a Covid-járvány miatt csúszott a hivatalos procedúra.Mára elhárult minden akadály és az 1921-ben alakult egyesületnek van új elnöke és elnöksége. A közgyűlés egyhangú szavazással Ungvári Csabát választotta elnöknek, aki főállásban a GYSEV Zrt. általános vezérigazgató-helyettese. Új vezetője van a teniszszakosztálynak is Úr Csaba személyében, aki a vezetőedzői tevékenysége mellett a szakosztályt irányítja és az elnökség tagja egyben.

Ungvári Csaba az ötéves elnökségi ciklus idejére hármas célt tűzött maga elé. Fotó: Páder Vilmos

Ungvári Csaba személyében egy fiatal, agilis, sportszerető vezetőt ismerhet meg a nagy múltú klub tagsága.

– Kérem, röviden mutatkozzon be. Mit kell tudnunk az SVSE új elnökéről?

– Budapesten születtem, közgazdászvégzettségem van, tizenkét éve dolgozom a versenyszférában. A feleségem soproni, Tatabányán élünk, és tíz éve a jelenlegi beosztásomban tevékenykedem a GYSEV-nél. Egy húsz- és egy tizenhét éves lány büszke apukája vagyok. A családunk sportszerető, a feleségem jógázik, a nagylányom versenyszerűen röplabdázott, de egyetemi tanulmányai miatt Budapestre költözött és a versenysportot abbahagyta. Jómagam rendszeresen teniszezem.

– Milyen tervekkel, elképzelésekkel látott munkához?

– Az ötéves elnökségi ciklus idejére hármas célt tűztem ki. Az egyesületen belül a szakosztályok szélesítését, az infrastruktúra, valamint a szabadidősport fejlesztését, harmadrészt az elnökség bővítését, ami új szakosztályok megjelenését jelentené. Továbbá negyedévenként intenzív konzultációt kívánok megvalósítani a tagsággal, hiszen értük van a klub. Magyarországon pozitív a sport megítélése, sokkal több a lehetőség, mint korábban volt. Célunk, hogy fejlődjön az egyesület. Az egyik legfontosabb az utánpótlás- nevelés, teniszezőink példája jól mutatja a helyes irányt. Új szakosztályok létrehozása szükséges a jelenlegiek – tenisz, labdarúgó, természetjáró – mellé, az igények szerint. A múlt kötelez, korábban ugyanis több szakosztállyal rendelkezett az SVSE. Szeretném, hogy széles körű egyesület legyünk, szellemileg és testileg egy jó generációt tudjunk felnevelni. Az utánpótlás-nevelést csak infrastruktúra-fejlesztéssel tudom elképzelni. Minden lehetőséget szeretnénk megragadni, kihasználni. Főtámogatónk a GYSEV Zrt., és közös összefogással tervezzük céljaink megvalósítását.

– A létesítményfejlesztésben milyen lépések várhatók?

– Az SVSE sportlétesítményének tulajdonosa a GYSEV Zrt., számítunk a segítségére, illetve pályázati forrásokat célzunk meg. Az ötéves ciklus tervei között szerepel a teniszezők öltözőépületének, illetve klubhelyiségének megvalósítása, a kemény pálya lefedése. Emellett a felnőtt-szabadidősport fejlesztése, például rekortán futópálya létrehozásával. A már meglévő kiszolgálóhelyiségek korszerűsítése, rehabilitációs részleg kialakítása. A társadalmi igény megvan, az üzleti rész felé kell nyitnunk. Bizakodó vagyok, de a célok megvalósítása komoly előkészületet igényel.

– Idén százéves a klub. Hogyan tervezik a centenárium megünneplését?

– A kerek születésnapot szeretnénk méltóképpen megünnepelni, mert kiváló elődeink, sportolóink patinássá tették a klubot. Őszre tervezzük a megemlékezést, jelenleg a szervezési szakaszban vagyunk. A szervezőbizottságot a háromfős elnökségünk, valamint korábbi elnökünk, Bácskai Kornél operatív vezető alkotja. Pályázati forrásokat keresünk a centenáriumi ünnepség megrendezéséhez. Az SVSE és a GYSEV neve összeforrt a száz év alatt, ezt szeretnénk továbbvinni, a vezérigazgatónk, Kövesdi Szilárd támogatja elképzeléseinket. Összefogással most sokkal több lehetőséget tudunk kihasználni, mint korábban. A megújulás elkezdődött.

Címkék#SVSE#Sopron

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában