Labdarúgás

2020.10.18. 18:01

NB III foci – a Mosonmagyaróvár hatot vágott a Lipótnak – fotók

A Sopron győzött, a Ménfőcsanak kikapott a fordulóban.

kisalfold.hu

Fotó: NAGYGABOR

NB III Nyugati csoport

Lipót-MTE 0-6 (0-1)

Lipót, 500 néző. V.: Horváth P.

Lipót: Papp – Simita, Molnár M., Zámbó, Sváb, Farkas (Winkler, 46.), Kovalovszky, Tóth L., Füredi (Schillinger, 72.), Varga T. (Harsányi, 60.). Edző: Varga Péter.

MTE: Henrich – Debreceni, Jasarevic (Kozma, 75.), Laki (Szalka, 71.), Horváth K. (Benkovics, 78.), Dursó, Illés, Bohner, Czingráber (Kozma, 78.), Bokor, Nagy K. (Balogh, 78.). Edző: Varga László.

Gsz.: Illés 30., 68., Laki, 52., Horváth K., 55., Debreceni, 64., Nagy K. 73.

30. p: Illés egy óvári támadás után 22 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. 0-1.

52. p: Laki került a lipóti kapussal szembe és higgadtan a hálóba lőtte a labdát. 0-2.

56. p: Illés jobb oldali beadását Horváth Kevin a hálóba passzolta. 0-3.

64. p: Tizenegyeshez jutott a vendég csapat, a büntetőt Debreceni a bal sarokba lőtte. 0-4.

68. p: Illés lépett ki a lipóti védők között, majd a kapuba lőtt. 0-5.

73. p: Szalka Nagy Kevin elé adta a labdát, ő közelről lőtt a lipóti kapuba. 0-6.

Az ezer sebből végző lipóti csapat ilyen tartalékosan nem tudta felvenni a versenyt a jól játszó Mosonmagyaróvárral szemben.

Varga Péter: – Higgyék el, vannak az életben nagyobb problémák is, mint a mai vereségünk. Gratulálok a vendégeknek a mai és a héten mutatott teljesítményükhöz is.

Varga László: – Idegesen kezdtük a mérkőzést, de a gól megnyugtatott bennünket és utána nagyszerű győzelmet arattunk, egy igazi csapatként működtünk.

Győr-Ménfőcsanak-Bicske 0-3 (0-1)

Győr-Ménfőcsanak, 300 néző. V.: Gál P.

Győr-Ménfőcsanak: Sánta – Veres (Bella, 81.), Csonka, Kelemen, Szalai, Gelencsér (Józsa, 81.), Koncsag, Vayer, Éri (Horváth M., 64.), Füleki, Tamás A. (Hontvári, 55.). Szakmai igazgató: Rozmán László.

Bicske: Kertész – Kákonyi, Radó, Sötét, Vékony, Lencsés, Peskowszki, Dencinger (Farkas, 90.), Filipovic (Török, 74.), Varga Z. (Varga Zs., 74.), Kürti (Eimlich, 63.). Szakmai igazgató: Vukmir Dragan.

Nagy iramban kezdtek a csapatok, a védelmek jól álltak a lábukon, így az első húsz percben fölényt és igazi gólhelyzetet sem sikerült kialakítaniuk. A sérülések és betegségek miatt „több sebből vérző” házigazdák becsülettel küzdve egyre veszélyesebbé váltak, amíg Gelencsér kapufán csattanó szabadrúgása is jelzett a 30. percben. A folytatás viszont elmarat, sőt a vendégek vették át az irányítást és több Sánta védést követően a 37. percben egy lapattanót Lencsés emelt közelről a kapuba. (0-1). A szünetig hátralévő percekben további helyzeteket dolgoztak ki a bicskeiek, de gól már nem született. A fordulás után viszont már igen, a 47. percben Varga Z. kapott remek labdát a jobb oldalon, visszagurítását az érkező Kákonyi lőtte Sánta hálójába. (0-2). A vendégek előnyük birtokában visszahúzódtak kapujuk elé és kontrára játszottak, a veszélyes helyzetek nélkül rohamozó csanakiak ellen. A 80. percben az egyik vendégkontra végén Koncsag lőtt a saját kapujába, végleg eldöntve a pontok sorsát. (0-3).

A tartalékos csanakiaknak nem sikerült sem játékban, sem hozzáállásban a vendégek fölé nőni.

Rozmán László: – Öt kezdő játékosunk hiányában sajnos csak erre a teljesítményre voltunk képesek.

Vukmir Dragan: – Örülök a győzelemnek, s így gyorsan sikerült feledtetni múlt heti vereségünket. Jó csapat ellen sikerült nyerni, és ez mindig jót tesz a csapatszellemnek.

SC Sopron-ZTE II 2-1 (0-0)

Sopron, 2000 néző. V.: Bodzay.

SC Sopron: Mayer – Pető (Kalmár, 61.), Jakab, Keresztes, Gáncs – Kocsis Á., Holzmann (Baranyai, 87.), Harangozó, Krizsonits – Purt (Jakab, 46.), Kustor. Edző: Weitner Ádám.

ZTE: Köcse – Bekő, Sebestyén, Németh E., Hegedűs – Szántó (Kiss Á. 69.), Papp, Kámi, Simó – Abért (Fehér, 56.), Molnár (Pál, 69.). Edző: Bozsik József.

Gsz.: Jakab G. 64., Keresztes, 91., ill. Szántó, 59.Az első félidőben mindkét csapat fiataljai sokat futottak, küzdöttek, kiegyenlített játék folyt a pályán enyhe soproni fölénnyel. A második félidőben a Sopron irányt váltott, szervezett játékának köszönhetően jobbnál jobb helyzeteket dolgozott ki, de gólt mégis az 59. percben Szántó révén a vendégek szereztek. 0-1.

A gól felrázta a hazaiakat és a 64 percben Gáncs szögletből belőtt labdáját Jakab Gábor egyből a léc alá vágta. 1-1. 84. percben mérkőzéslabdát kapott Kustor Noel, tisztán kilépett a védők közül, a kapust is elfektette és 9 méterről a jobb kapufára lőtte a labdát, ami elhagyta a játékteret.

Fokozódott a soproni nyomás, a 88. percben tüzijáték alakult ki a ZTE kapuja előtt, de a jobb helyzetek kimaradtak. A 91. percben eldőlt a mérkőzés, szinte szögletből belőtt labdát Keresztes közelről a hálóba vágta. 2-1.

2000 lelkes szurkoló örömére a soproniak zsinórban nyolcadszor nyerték meg a bajnoki találkozójukat.

Weitner Ádám: – Az első félidőben halványabbak voltunk, de a szünet után kiléptünk komfortzónánkból, sok helyzetet kialakítottunk, nagy nyomás alatt tartottuk a vendégek kapuját. Megérdemelten győztünk.

Bozsik József: – Rendben volt a mérkőzés, a fiúk mindent elkövettek a sikerért, de a rutintalanságunk miatt a pontrúgásokat nem tudtuk jól kezelni. Továbbmegyünk a megkezdett úton, hogy a felnőtt csapatnak minél több játékost tudjunk nevelni.

További eredmények

Puskás II–Gárdony 2-2

Veszprém–Balatonfüred 2-2

Nagyatád–BKV Előre 1-2

III. ker TVE–Komárom 3-1

THSE–Fehérvár II 1-1

Pápa–Nagykanizsa 1-2

Érd–Tatabánya elhalasztva

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában