Idősek világnapja

2020.10.01. 21:13

Jó ügy – Az ETO focistái nyugdíjas győrieket látogattak meg – fotók

A játékosok nem érkeztek üres kézzel a Répce utcai otthonba.

kisalfold.hu

Az idősek napja az idős emberekről, az ő tiszteletükről szól. Tiszteletünk magában foglalja elfogadásukat, támogatásukat, szeretetüket és annak kifejezését, hogy társadalmunknak ők is hasznos tagjai, és mindannyiunknak nagy szükségünk van rájuk.

Az ENSZ-közgyűlés 1991-ben október elsejét az idősek világnapjává nyilvánította. A szépkorúak szeretete, tisztelete és véleményük meghallgatása nagyon fontos. A tapasztalattal bíró emberek bölcs tanácsokat tudnak adni, és az idősek életük során rengeteget tettek a fiatalabb generációkért. Az WKW ETO FC Győr számít az idősekre, számít bölcsességükre, tapasztalatukra, segítségükre, jó tanácsaikra.

Ezt szem előtt tartva klubunk nemcsak az erkölcsi támogatást adja meg a szépkorúaknak, hanem próbál plusz segítséget is nyújtani. Úgy gondoltuk, hogy egy győri idősek otthonát szeretnénk támogatni ezen a napon. Így esett a választás az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Répce utcai Gondozási Központjára.

Személyesen látogattuk meg az intézményt, ahol szigorúan betartva a járványügyi előírásokat, az épület előtt adtuk át ajándékainkat, melyeket Kányai Róbert intézményvezető boldogan vett át. Az eseményen jelen volt Soós Imre ügyvezető, Horváth Cs. Attila klubigazgató, valamit Priskin Tamás csapatkapitány. Kányai Róbert elmondta, hogy a kórházi kezelésekről visszatérő betegek az első időszakban egy úgynevezett izolációs szobában töltik a napokat elővigyázatosságból, mielőtt visszatérnek a közösségbe.

Ezeket a helyiségeket próbálja az ETO FC otthonosabbá, komfortosabbá tenni, ezért a játékosok és a klub felajánlásából biztosítottunk öt darab televíziót, amelyeket személyesen adtunk át Kányai Róbert intézményvezetőnek. Horváth Cs. Attila kiemelte, hogy az klub számára is nagyon fontosak az idős emberek, hiszen tőlük tudjuk a legtöbbet tanulni az élet több területén. Emellett elmondta, bízik benne, hogy nemsokára ezeken a televíziókon sok ETO FC-gólt láthatnak az otthon lakói.

Soós Imre ügyvezető hozzátette, hogy a klub örömmel állt a kezdeményezés mellé, és a továbbiakban is fontos lesz az ETO FC számára a társadalmi szerepvállalás. Jó egészséget és hosszú, boldog életet kívánunk minden idős embertársunknak! – olvasható az ETO közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában