Helyi sport

2019.04.04. 08:10

Amerikai foci - A győri Cápák nyitják meg szombaton a HFL-szezont

A Fehérvár Enthroners ellen lépnek pályára.

Nagy Eszter

Szombaton 13 órakor elstartol a magyar amerikaifutball-bajnokság, amit a Győr Sharks nyit meg a Fehérvár Enthroners ellen hazai pályán. A fehérvári alakulatot tavaly szoros mérkőzésen, de sikerült legyőzni. Az ellenfél csapatnak sok új igazolása van mind itthonról mind külföldről, bővült az edzői stábjuk is kiváló amerikai illetve magyar edzőkkel is.


A hazai mérkőzéseket már nem az Elektromos pályán, hanem a nyúli focipályán rendezik majd meg.


"A helyi önkormányzat szívesen lát minket, látván az U15-ös bajnoki döntőt amit szintén itt rendeztünk meg. Voltak ígéretek, hogy legalább mérkőzésekre megkapjuk a DAC pályát amit előtte saját költségen rendbe teszünk, de ez a megállapodás mégsem jött össze. Jelenleg az egyetemi pályán tudunk edzeni hetente kétszer. Még mindig otthon keresésben vagyunk. Nagyon fontos lenne a csapatnak, beleértve a játékosokat, szülőket, labdarúgókat, hogy legyen egy 'otthonunk'. A magyar amerikai foci történelmének egyik meghatározó csapata a Sharks, de a rengeteg bajnoki címünk ellenére, mióta 2010-ben kikerültünk a bácsai pályáról, nem sikerült végleges helyet találnunk" - mondta el a kisalfold.hu-nak Becs László.


Idén is új edző érkezett a csapathoz,  Dustin Hawke Willingham személyében. Már harmadik éve keressük Grátz Vilmos utódját, aki 12 évig volt a Cápák edzője.


"Eddig minden edzőnk az USA-ból érkezett, de Európában Dustinnak van a legnagyobb tapasztalata. Nagyon energikus, sikerre éhes edző, aki ismeri a helyi viszonyokat és ami fontos, hogy a csapathoz igazítja a sémáját, nem pedig fordítva".



"Az agilis játékossal bizonyára nem lesz könnyű dolga a védőknek, emellett rendkívül pozitív személyiség. Rajta kívül érkezett a védőfalba is játékos, Billy Haten. A gyors és technikás játékosnak ez az első szezonja Európában, nagyon várja már az első HFL mérkőzését. Érkezett a csapathoz Matt McRae az elkapókat jött erősíteni, ugyanis ez a legfiatalabb része a csapatnak. Matt 2013-ban az amerikai válogatott tagja is volt és bevethető mind a két oldalon, ahogy a harmadik éve visszatérő Andres Fernandez. Andres a csapat egyik alappillére lett, a labda mind a két oldalán illetve ő is nagy részt vállal az utánpótlás nevelésünkben, ahogy minden import játékosunk is."


A csapatban sok a fiatal játékos is, akiket elkezdtek beépíteni a HFL keretbe.


"Hiányzik még a sok év rutin, amit kompenzálnak a hozzáállásukkal. Meglátjuk, hogyan tudják felvenni a versenyt az idősebb, rutinosabb játékosokkal szemben HFL-ben, nagyobb közönség előtt, nagyobb nyomás alatt. A csapat utánpótlás programja az egyik legjobbnak tekinthető az országban, amire nagy hangsúlyt fektetünk a jövőben és keressük a megfelelő csatornákat a huszonéves korosztályhoz is" - tette hozzá Becs László.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában