Helyi sport

2018.05.24. 09:23

Kerékpár - A győrújbaráti Kovács Petra diákolimpiai bajnok

A közelmúltban a Győri AC kerékpárosai nemzetközi versenyen szerepeltek Szlovákiában és szép sikereket értek el.

A Dudincén és Krupinában rendezett országúti kerékpárversenyen a győri csapatot Bajorfi Ádám, Bajorfi Eszter, Bojtor Csongor, Kurczina Milán, Magyar Gergő, Nagy András és Németh Csanád képviselte. Idén rekordszámú résztvevővel, több mint 450 versenyzővel indult útnak a futam, melyen képviseltették magukat Csehország, Szlovákia és hazánk legjobbjai.


A dudincei kritériumversenyen az U15-ös korcsoportban Magyar Gergő 15 ponttal megnyerte a szakaszt, Tóth Márkó és Bojtor Csongor a 15., valamint a 18. helyen végzett. Az U17-es fiúknál a győriek a középmezőnyben végeztek.


Krupinában az U15-ös fiúk között is Magyar Gergő végzett az élen, ezzel bizonyítva, hogy újra van a magyar utánpótlásban európai szintű kerékpáros.


Siker a Millenárison


A győrújbaráti Kovács Petra a közelmúltban a budapesti Millenárison rendezett pályakerékpáros diákolimpiai döntőben nagyszerű időeredménnyel (2:28 perc) nyerte a négykörös üldözéses versenyt.


Ezzel az eredménnyel talán hozzájárul ahhoz, hogy Győrben épülhessen a kormány által beígért négy velodrom egyike, ugyanis Nyugat-Magyarországon a megyeszékhely az országúti kerékpárban komoly sikereket ért el a közelmúltban.

Kovács Petra (középen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában