Helyi sport

2018.05.29. 09:28

Búcsú és könnyek - Megmenekülhet az SVSE?

Sopronban könnyezve köszönt el egymástól vasárnap este a szurkolótábor és az SVSE helyi fiatalokkal is kiegészített NB II-es csapata. Valószínű, sokáig nem lesz minőségi labdarúgás a városban, de elképzelhető, hogy az SVSE elindulhat az NB III-ban.

Páder Vilmos

A Sopront a profi labdarúgásban képviselő SVSE NB II-es csapata drámai előzmények után lejátszotta utolsó hazai mérkőzését a másodosztályban. A zárófordulóban Kisvárdán szerepel(ne) az együttes.

Az SVSE-t működtető gazdasági társaság fizetésképtelensége nemcsak a lila-fehéreket sújtja, hanem a város labdarúgását is. Szomorú, hogy az elmúlt két és fél évtized alatt már harmadszor törlik Sopront a profi labdarúgás térképéről. Élénken él még a szurkolókban az SLC, majd a Matáv, illetve az FC Sopron vesszőfutása és megszűnése.


A soproni labdarúgás szerelmesei azt gondolták, hogy az MLSZ új szigorú rendszabályai segítségével többször már nem fordulhat elő az, ami az elmúlt évtizedben történt. De sajnos a jelen a múltat igazolja.

Soproni VSE-ZTE FC - Hazai pályán búcsúzott a Sopron a közönségtől

A csapat egy része utoljára lépett pályára a hazai közönség előtt – kiegészülve az SC Sopron kettős igazolással rendelkező játékosaival és  olyan küzdelmes, jó mérkőzést játszott, hogy le a kalappal előtte. A közönség a mérkőzés kezdetétől a végéig száz százalékig mellettük állt, folyamatosan zúgott a vastaps és 700 torokból a buzdítás.


Megható jelenetek zajlottak mérkőzés előtt, a szünetben és a mérkőzés végén egyaránt. A találkozó végén a csapat minden egyes tagja felsorakozott a tribün előtt, egymást átölelve „Köszönjük a biztatást" felkiáltással honorálták a nagyérdemű gesztusait. Ekkor több játékosnál, stábtagnál, valamint a lelátón lévőknél is könnybe lábadtak a szemek. Az elkeseredés, a bánat, a csalódottság és a düh lett úrrá az embereken.


Az SVSE vezetése még aznap az alábbi közleményt tette közzé: „A vezetőség ezúton szeretné megköszönni azoknak a játékosoknak a közreműködését, akik becsülettel lejátszották utolsó hazai mérkőzésüket és hozzájárultak, hogy a mai mérkőzés létrejöjjön. Külön köszönet az SC Sopron-utánpótlás fiatal játékosainak, akik alázatos játékukkal segítették a csapatot. Valamint köszönik a szurkolóiknak, hogy kitartottak csapatuk mellett és biztatták őket a végsőkig. A csapat további szereplése még kérdéses."

Meg nem erősített hírek szerint az SVSE-t működtető kft. mintegy sok-sok millió forintos tartozást halmozott fel.

A Magyar Labdarúgó Szövetségtől viszont a versenykiírás értelmében még jár pénz a lila-fehéreknek, nagyjából akkora összeg, amivel a fennálló tartozások kiegyenlíthetők és ezáltal a csapat esetleg elindulhatna az NB III-ban.


Az SVSE Kft. egyetlen tulajdonosa az SVSE-sportegylet, amely korábban felfüggesztette a labdarúgó-szakosztálya működését. Amennyiben nem sikerül az NB III-as indulás, opciónak akkor marad a megyei harmadosztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában