Helyi sport

2018.04.19. 12:00

Székely Norbert: ˝Írjon történelmet a Sopron!˝

Kilenc éve a jelenlegi női szövetségi kapitány, Székely Norbert vezette be a soproni csapatot először az Euroliga négyes döntőjébe. A soproni Final Four előtt őt kértük kis emlékezésre, esélylatolgatásra.

kisalfold.hu

 

– Mennyire más a mostani soproni csapat és az Euroliga, mint amikor ön vezette négyes döntőbe a soproni együttest?

– Úgy gondolom, a csapatokat nem érdemes összehasonlítani. Akkor és most is túl kellett jutni a csoportokon belül és a rájátszásban sztárcsapatokon a Final Fourba való bejutáshoz. Ami jelentős különbség, hogy kilenc éve huszonnégy csapat indult és tizenhat jutott a rájátszásba, s onnan két kört kellett menni a négyes döntőbe jutásért, most tizenhat csapat indult és egy párharc megnyerése kellett ehhez. De ide eljutni 

óriási siker.

Székely Norbert kilenc éve már eljutott idáig a soproniakkal.

Székely Norbert kilenc éve már eljutott idáig a soproniakkal.


– Önök Salamancában a hazai csapattal játszották az elődöntőt. Most a Sopron a házigazda, ennek milyen szerepe lehet?

– Érdekes párhuzam az is, hogy ahogy annak idején, most is két orosz csapat játszik a másik ágon. Akkor úgy gondoltam, az elődöntőbeli ellenfelünk, a Salamanca ellen lehet keresnivalónk, az akkori két orosz együttes jóval erősebbnek tűnt, párharcuk elvileg amolyan előrehozott döntőnek volt tekinthető. Most, félig-meddig kívülről, de azért sokat tapasztalva, s folyamatosan nyomon kísérve a sorozatot valami hasonló érzésem van. Persze mind a négy csapat, amely ide eljutott, nagyon jó és erős, de szerintem a két orosz a domináns, és a Sopronnak a Yakin Dogu ellen több esélye lehet nyerni.


– A kupadöntőt hazai pályán esélyesként elveszítette a Sopron. Az Euroliga elődöntőjében nem favorit...

– Itt is van egy érdekes párhuzam. Kétezer-kilencben egy héttel a Final Four előtt hazai környezetben a Pécs ellen elveszítettük a kupadöntőt, persze – bár profi a csapat – tudat alatt egészen más motiváció egy hazai kupadöntőn és az Euroliga négyes döntőjében pályára lépni. Kíváncsi vagyok, hogyan hat a környezet a lányokra, de kétségtelen tény, itthon elvileg nagyobb az esély a jó szereplésre. Nagyon drukkolok a csapatnak, hogy otthonában írjon történelmet.


– A honi kosarasszakmának, ha sok edző, szakember ellátogat a Fonal Fourra, mit adhat a négyes döntő?

– Úgy gondolom, nagyon sokat. A helyszínen figyelve Európa négy legjobb csapatát, aki nyitott szemmel nézi, figyeli a mérkőzéseket, szerintem minden tekintetben rengeteget tanulhat a hétvégi mérkőzésekből. Nagyon nagy lehetőség ez a hétvége a magyar női kosárlabdának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában