Helyi sport

2018.03.26. 12:41

Amerikai futball - A rájátszásba jutás a Győr Sharks célja

Szombaton két mérkőzéssel vette kezdetét a Fezen HFL, a magyarországi amerikaifutball-bajnokság kiemelt osztályának küzdelemsorozata.

kisalfold.hu

Az előző idényhez képest előrelépés, hogy a korábbi hat helyett idén nyolc együttes indul az első osztályban, amelynek alapszakaszában minden csapat egyszer játszik minden ellenfelével. Ezt követően a négy legjobb folytathatja szereplését a rájátszásban.


Ma a címvédő Budapest Cowbells a Budapest Eaglesszel, míg az újonc Fehérvár Enthrones a sokszoros bajnok Budapest Wolvesszal találkozik.


A Győr Sharks vasárnap a Dunaújváros Gorillaz vendégeként szerepel, s a forduló negyedik meccse a Miskolc Steelers–Nyíregyháza Tigers találkozó lesz.


A HFL döntőjét, a 13. Hungarian Bowlt július 14-én rendezik. Ami a győri csapatot illeti, a cél a rájátszásba jutás. A gárda rutinos játékosokból áll, többeknek nagy valószínűség szerint ez lesz az utolsó szezonjuk.


Ketten távoztak a tavalyi csapatból, visszatér ugyanakkor Arthur Brown, s marad Andres Fernandez is, míg új igazolás Szabó Dániel, valamint az irányító, a kanadai Cody Enman.


Új edzője is lett a Cápáknak, a kaliforniai Troy Bakernek van európai tapasztalata, hiszen a svájci bajnokságban dolgozott.


Ami a távozókat illeti, Rácz Balázst Budapestre, míg Horváth Gergelyt Amszterdamba szólította az élet.


„Balázs tizenhat éves kora óta volt az egyesület tagja, Geri az elmúlt négy évet töltötte a csapatnál. Mindketten meghatározó alakjai voltak a Győr Sharksnak. Bali a Gorillaz csapatában folytatja, míg Geri az Amsterdam Crusaders egyesületében próbálja szerezni majd a yardokat" – mondta ifj. Becs László, a csapat egyik rutinos játékosa, hozzátéve, a két távozó elsősorban a támadásokból hiányzik majd, a védelem viszont gyakorlatilag adott, ott nem történt változás.


Ami nehézséget okoz, hogy egyelőre pályagondjai vannak az egyesületnek. Eddig az Elektromos-pálya volt az otthonuk, de az állatkert bővítése miatt innen valószínűleg távozniuk kell. Bíznak benne, hogy mihamarabb megszületik erre a megoldás.

A győriek meccsei


Március 25.: Dunaújváros Gorillaz–Győr Sharks

Április 8.: Győr Sharks–Budapest Eagles

Április 29.: Győr Sharks–Miskolc Steelers

Május 6.: Győr Sharks–Nyíregyháza Tigers

Május 19.: Fehérvár Enthroners–Győr Sharks

Június 2.: Budapest Cowbells–Győr Sharks

Június 16.: Budapest Wolves–Győr Sharks.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában