Helyi sport

2018.01.15. 10:37

NB II foci - Bekő Balázs Sopronban: motiválja, ha számítanak rá

Nagy lendülettel látott munkához Bekő Balázs, a másodosztályú SVSE új vezetőedzője, aki szeretné benn tartani az NB II-ben sereghajtó csapatát.

Páder Vilmos

Tele optimizmussal, nagy reményekkel várták Sopronba Bekő Balázst (46), az SVSE NB II-es labdarúgócsapatának új szakvezetőjét, aki rövid pihenő után, feltöltődve érkezett a hűség városába. A bemutatkozást követően azonnal munkához látott, de közben készségesen állt a Kisalföld rendelkezésére.


– Milyenek az első benyomások? – kérdeztük Bekő Balázst.


– A körülmények abszolút jók, a játékosok megnyilvánulásaiból és az öltözői hangulatból arra következtetek, hogy adott egy jó alap Sopronban.


– Játékosként nagy munkabírású, kiváló középpályás volt, neves együttesekben játszott. Jelent-e ez előnyt a munkájában?


– Bizonyos fokig igen, nagy múltú együttesekben tud az ember tapasztalatokat gyűjteni és azt próbálja edzőként is kamatoztatni.

[namelink name="Bekő Balázs"] szerint sokkal jobb a csapat Sopronban, mint az eredmények mutatják. Fotó: Magasi Dávid

– Szakvezetőként a Videoton, a Kecskemét és a Diósgyőr NB I-es csapatainál dolgozott. Nem visszalépés egy kiesőjelölthöz igazolni?


– Egyáltalán nem. Engem mindig a munka motivált és motivál most is. A feladat adott, meg kell oldani, nincs kilátástalan helyzet, abszolút realista vagyok.


– Tud róla, hogy mint a messiást, úgy várták Sopronban?


– Pedig csak egy edző vagyok, nem csodatévő. Ami engem még nagyon motivál, hogy van cél, bent kell tartanom a csapatot az NB II-ben. Az is nagyon jólesett, hogy azért szerződtettek, mert számítanak rám. Abszolút nem zavar, hogy hol áll a gárda, meggyőződésem, hogy sokkal jobb a keret, mint az eredmények mutatják. Ugyan még nem dolgoztunk együtt, a fiúkat jól ismerem, s most Sopron számomra a világ közepe.


– Azért erősítésre csak szükség lenne, nagyon kevés gólt rúgott ősszel az együttes.


– Természetesen igazolni is szeretnénk, változásra lenne szükség, de ezt nagyban meghatározzák az anyagiak. Egy igazi erőcsatár, Szabó Viktor, aki Ceglédről érkezett, már velünk készül. Vele, azt gondolom, feltétlen gólerősebbek lehetünk.


– Változik a szakmai stáb?


– Marad a korábbi összetételű „kis" csapat, mivel a saját területén mindenki jól végezte a munkáját.


– A közönséggel milyen a kapcsolata?


– Akárhol dolgoztam, mindenhol a legjobb volt. Emberközeli. Tudom, hogy Sopronban is nagyon szeretik a focit, így együtt tehetünk majd sokat ezért a klubért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában