Helyi sport

2017.12.10. 13:36

NB II foci - Három gólt rúgott az ETO Kisvárdán a bajnokesélyesnek, győzött a Gyirmót + nyilatkozatok

A Mosonmagyaróvár ikszelt Siófokon, a Sopron Csákváron.

kisalfold.hu

Kisvárda Master Good–WKW-ETO FC Győr 1–3 (1–1)

Kisvárda, 1010 néző. V.: Lovas.


Kisvárda: Zöldesi  – Izing, Rjasko, Papucsek – Lucas – Melnik  (Erdélyi,  a szünetben), Heffler N., Misic, Vári B. (Délczeg, 68.) – Horváth Z., Lukács R. (Gosztonyi, 78.). Vezetőedző: Kondás Elemér.


ETO: Szatmári Z. – Kovács K., Vadász, Debreceni, Zamostny –  Pongrácz (Hidi, 75.), Bagi – Tajthy, Magasföldi, Szánthó (Mucska, 91.) – Erdélyi L. (Beliczky, 83.). Vezetőedző: Szentes Lázár.


Gsz.: Horváth Z. (34.), ill. Erdélyi L. (6). Kovács K. (61.), Papucsek  (91., öngól).

6. p: Szánthó bal oldali beadása után az ide-oda pattogó labdára Erdélyi csapott le, s közelről lőtt a kapuba. 0–1.

34. p: Heffler bal oldali szöglete után Horváth Z. 6 méterről lőtt a kapuba. 1–1.

45. p: Szánthó ugrott ki a bal oldalon, ellőtte a labdát Zöldesi mellett, akivel ütközött is, így Rjasko hiába vágta ki a gólba tartó labdát, a játékvezető tizenegyest ítélt. Zamostny büntetőjét azonban Zöldesi hárította.

61. p: Bal oldali beadás után Kovács K. elé került a labda, aki éles szögből 7 méterről, Zöldesi hasa alatt lőtt a kapuba. 1–2.

91. p: Szánthó középre adása után Papucsek lábáról a bal alsó sarokba gurult a labda. Öngól. 1–3.

Korán vezetést szerzett a vendégcsapat, s bár az első félidő hajrájában egyenlítettek a ha-

zaiak, nem esett kétségbe az ETO és leckét adott az élvonalba igyekvő Kisvárdának.


Kondás Elemér: – Az ellenfelünk jobban alkalmazkodott a talajviszonyokhoz, de az első félidő végét és a második elejét egyértelműen mi uraltuk, mégis mi kaptuk a gólt. Közel voltunk az egyenlítéshez.


Szentes Lázár: – Hatalmas küzdelem alakult ki, ám a pálya állapota nem engedte meg a technikás futballt. Megpróbáltunk a saját eszközeinkkel játszani, jó teljesítményt nyújtottunk, szép gólokat szereztünk.


Zalaegerszegi TE–Gyirmót FC Győr 2–4 (1–2)

Zalaegerszeg, 312 néző. V.: Pillók.


ZTE: Szappanos – Koszó, Nagy T., Bedi – Nagy G., Ágoston, Patvaros, Dubek (Forgács, 71.), Fujsz – Vernes (Paudits, 79.), Balázs Zs. (Babati, 46.). Megbízott edző: Vlaszák Géza.


Gyirmót: Sebők – Achim, Lengyel, Lázár, Présinger – Kiss M., Nagy P. – Szalánszki, Stieber, Czár (Farkas, 70.) – Sandal (Kőris, 82.).   Megbízott edző: Hannich Péter.


Gsz.: Vernes (29.), Babati (56.), ill. Szalánszki (8.), Czár (28.), Kiss  M. (71.), Farkas (90.).  

Kiállítva: Kiss M. (93.).

8. p: Achim jobb oldali beadását az ötösről Szalánszki fejelte a kapuba. 0–1.

28. p: Jobb oldali beadás után Czár az ötösről estéből lőtt a kapuba. 0–2.

29. p: Az előreívelt labdánál Lázár csúszott el, Vernes rácsapott a labdára és 10 méterről a hálóba helyezett. 1–2.

56. p: Vernes átadása után Babati az ötös sarkáról kilőtte a hosszú sarkot. 2–2.

71. p: Farkas lövését blokkolták, a labda Kiss Mátéhoz került, aki balról remek mozdulattal nyesett a kapu bal oldalába. 2–3.

90. p: Farkas lépett ki a jobb oldalon és okosan 10 méterről a kapuba helyezett. 2–4.

93. p: Kiss Máté törlesztett, amiért piros lapot kapott.


Vlaszák Géza: – Csalódás az eredmény, mert győzni szerettünk volna, de ha őszinte akarok lenni, akkor a Gyirmót megérdemelten nyert.


Hannich Péter: – A múlt heti vereségünk után szépen akartuk lezárni az évet. A kétgólos előny mintha minket zavart volna meg jobban, elbizonytalanodtunk, de a harmadik találatunk mindent eldöntött.


BFC Siófok–Credobus-Mosonmagyaróvár 2–2 (1–0)

Siófok, 150 néző. V.: Berényi.


Siófok: Balajcza – Opaszky, Fehér, Lorentz, Szilágyi – Petneházi, Lázár – Nagy D., Kozma (Berde, 70.), Bévárdi, Elek (Kovács D., 42.). Vezetőedző: Varga Attila.


Mosonmagyaróvár:  Tarczy – Bohner, Szpirulisz, Szépe, Katona – Vágó, Zsirai – Kapacina (Huszárik, 85.), Laki, Lőrinczy (Darázs, 90.) – Tóth L. Vezetőedző: Várhidi Péter.


Gsz.: Bévárdi (4.), Nagy D. (77.),  ill. Szépe (54.), Zsirai (65.).


4. p: Bohner röviden adott haza és Bévárdi a kimozduló Tarczy mellett a hálóba helyezett. 1–0.

54. p: Kapacina beadása után Szépe 6 méterről fejelt a kapuba. 1–1.

58. p: 11-eshez jutott a Mosonmagyaróvár, Lőrincz állt a labda mögé, de balra tartó lövését Balajcza bravúrral hárította.

65. p: Zsirai az év gólját lőtte. 1–2.

77. p: A hazai szöglet után a kipattanó labdát Nagy D. lőtte a hosszú felsőbe. 2–2.

A második játékrészben az Óvár saját maga javára fordíthatta volna a találkozót.


Varga Attila: – Gyűlölöm, amikor az időjárás, nevezetesen a szél eldönt egy mérkőzést.


Várhidi Péter: – Gratulálok a játékosaimnak, mert maximálisan álltak hozzá ehhez az első félévhez. Örülök a megszerzett pontoknak.


Csákvár–Soproni VSE 1–1 (0–0)

Csákvár, 200 néző. V.: Nagy N.


Csákvár: Markek – Kiprich D., Tar, Gajda – Horvat, Sándor Gy., Fényes (Sejben, 56.), Bokros, Nagy Zs. – Molnár T., Máté J. (Molnár Cs., 56.). Vezetőedző: Szijjártó István.


SVSE: Molnár M.  – Fazakas, Koronczai, Ágh, Angyal – Hadházi – Garda (Szőke, 56.), Tóth M.  (Varga Sz., a szünetben), Gyürki (Harangozó, 76.), Szabó L. – Batizi-Pócsi. Megbízott edző: Bánfalvi Zsolt.


Gsz.: Sejben (78.), ill. Batizi-Pócsi (53.).

53. p:  Gajda senkitől sem zavartatva a tizenegyes pontról éppen Garda elé fejelt, akinek lövése levágódott Kiprich Dávidról Batizi-Pócsi elé, aki 8 méterről a tehetetlen Markek mellett a háló közepébe lőtt. 0–1.

78. p: Sándor Gy. 25 méteres lövését Molnár M. bravúrral szögletre ütötte. Molnár T. sarokrúgását követően óriási kavarodás alakult ki a soproni gólvonal előtt, végül Sejben Viktor egy lépésről a hálóba kotorta a labdát. 1–1.

Rendkívül rossz talajú pályán nem sok kellett volna a kiesés ellen harcoló SVSE-nek a győzelemhez. Annak ellenére is, hogy a hazaiak támadtak többet és veszélyesebben, ám a lelkes és ezúttal nagy elszántsággal küzdő vendégek vezettek a második félidő derekáig. A döntetlen azt jelenti, nem tudott közelebb kerülni az egyelőre vezetőedző nélküli csapat az előtte álló együttesekhez, így aztán a tabella utolsó helyén várhatja a tavaszi folytatást.


Szijjártó István: – Az első félidőben eldönthettük volna a meccset. Tavasszal mindent elkövetünk, hogy kiharcoljuk a bentmaradást.


Bánfalvi Zsolt: – Várjuk a karácsonyt, hátha kapunk egy góllövő csatárt és egy tehetősebb támogatót. Futballra alkalmatlan körülmények között szereztünk egy pontot.

Eredmények


Kisvárda-ETO FC Győr 1-3 (1-1)

BFC Siófok-Mosonmagyaróvár 2-2 (1-0)

FC Csákvár-Soproni VSE 1-1 (0-0)

ZTE FC-Gyirmót FC 2-4 (1-2)


Békéscsaba 1912 Előre-Szeged 2011 3-1 (2-1)

Ceglédi VSE-MTK Budapest 0-1 (0-0)

Vác FC-KBSC 1-0 (0-0)

Szolnoki MÁV FC-Soroksár SC 1-3 (1-2)

Budafoki MTE-Dorogi FC 0-0

Budaörs-Nyíregyháza Spartacus 2-2 (1-1)


Korábban - Az őszi szezon utolsó bajnoki mérkőzésén a Kisvárda Master Good csapata ellen lép pályára az ETO a Merkantil Bank Liga 21. fordulójában.


Az ETO múlt héten a Zalaegerszeg ellen aratott magabiztos, 2-1-es győzelmet, amivel ismét visszakerült a legjobb 10 csapat közé, egész pontosan a 8. helyre 29 ponttal.


A Kisvárda a feljutást jelentő 2. helyről várja az utolsó fordulót. Az MTK-val karöltve toronymagasan vezetik a mezőnyt, a 47 pontos Kisvárdától a 3. helyezett Békéscsaba 13 ponttal van lemaradva. Legutóbb szeptember végén kaptak ki a Szolnoki MÁV FC-től hazai pályán, azóta töretlen a Várda döntetlenekkel színezett sikersorozata.


Csákvár-Soproni VSE - 15 óra

ZTE FC-Gyirmót FC Győr -  15 óra - Online közvetítés >>

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában