Helyi sport

2017.07.20. 11:29

Amerikai foci: gyerekeknek rendeztek kupát a győri Cápák - videó

Az első Smurf Bowl-on az U11, az U13 és az U15-ös korosztály mérte össze az erején a győri Elektromos pályán. A kupát egy ötnapos tábor előzte meg.

Nagy Eszter

A Győr Sharks komoly hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre. Ennek jegyében Győrben rendezték meg az első Smurf Bowl-t, amit egy ötnapos edzőtábor előzött meg a győri U11, U13 és U15-ös korosztály számára. A gyerekek felszereléses tackle-focit játszottak, éppúgy, mint a "nagyok".


"Magyarországon elsőként szerveztünk ilyen kupát, U11, U13, U15 korosztályban. Három csapat, a Budapest Wolves, Újpest Bulldogs és a Győr Sharks vett részt a kupán. Magyarországon csak ennek a három csapatnak van ilyen korosztályú együttese, a vidékiek közül egyedül nekünk" - kezdte a kisalfold.hu-nak Baldauf Attila edző.

 



Az U11 és az U13 kupákat a Bulldogs, az U15-öt a Győr nyerte meg.


"A tábor célja a Smurf Bowl meccseire való felkészítés volt. Meglepődve tapasztaltuk, hogy milyen elszántsággal küzdöttek a fiatalok. Minden csapatnál voltak szép játékok, jó futások, "complete" passzok és komoly ütközések" - folytatta Baldauf Attila, majd hozzátette: hagyományt teremtenének a kezdeményezésből.

 



" A tábor, valamint a kupa ötlete azért pattant ki a fejünkből, hogy segíthessük a gyerekek felkészülését, fejlődését. Nagy hangsúlyt fektetünk az utánpótlás-nevelésre. Célunk, hogy ezek a gyerekek minél fiatalabb korban el tudják kezdeni űzni ezt a sportot, ezáltal fejlesztve az utánpótlásunkat is. A fiatalokban van a jövő, megfelelő utánpótlás nélkül egyetlen csapat sem lesz hosszútávon élet és versenyképes. Szeretnénk ezeket a srácokat előbb-utóbb a HFL-mérkőzésein látni, ezért dolgozunk ennyire keményen minden korosztályos csapatunkban, U11-től az U19-ig" - tette hozzá.

 



A gyerekekkel idén komoly edzői stáb foglalkozik, közülük négy amerikai: Phillip Garcia, Arthur Brown, Andres Fernandez, Peter Szollosi, valamint a Cápák két játékosa, Szilas Péter és Baldauf Attila.

A Győr Sharks vár mindenkit, aki elmúlt 8 éves, és szeretné kipróbálni magát a sportágban. U17-ig a csapatokban fiúk és lányok is egyaránt játszhatnak. Bővebb információért vedd fel a kapcsolatot a Cápákkal a Facebookon >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában