Helyi sport

2016.12.12. 15:48

Kanadai vezetőedző érkezik a győri Cápákhoz

Grátz Vilmos 12 év után távozott a csapattól, a helyére a kanadai John Burleson érkezik.

A Győr Sharks vasárnap bejelentette, hogy John Burleson lesz a csapat vezető edzője a 2017-es szezonban.

"Egy korszak zárult le azzal, hogy Grátz Vilmos 12 év után távozott a klubtól, aki a kezdetektől vezette csapatunkat. Ezzel egyúttal egy új korszak veszi kezdetét és izgatottan várjuk Mr. Burleson érkezését. Reméljük, hogy szintén hosszú ideig vezeti majd csapatunkat. Minden bizonnyal új edzésmódszerekkel és mentalitással fogunk találozni, ami reményeink szerint felélénkíti a csapatot" - mondta el Vorholt Viktor, a csapat elnöke.

Burleson, 52, az elmúlt 5 évben a Kanadai Pemberton Grizzlies futball clubnál töltött be vezető edzői pozíciót.

"Büszkeséggel tölt el, hogy a vezető edzője lehetek a Győr Sharksnak, és ezúton szeretném megköszönni mind Vorholt Viktornak, mind a csapat vezetőségének a bizalmukat, hogy elkezdhetem újjászervezni a csapat mentalitását a győzelemre való hajlam és a folytonos tökéletességre való törkevés jegyében mindenben amit épp csinálni fogunk" - mondta el Burleson.

John Burleson

John Burleson
"Mindent megfogok tenni azért, hogy újra sikeressé tegyem a csapatot és felpezsdítsem a várost. Azt szeretnénk, ha a Cápák játéka felejthetetlen élmény lenne a szurkolóknak, és cápákkal teli víz az ellenfeleknek" - tette hozzá.

Az Ő irányítása alatt a 2016-os Grizzlie Air Raid támadósor klub rekordot állított fel szerzett pontok és yardok tekintetében. A védelemük pedig az ellenfél irányítójára helyezett szüntelen nyomásról vált ismertté.

Burleson első helyen áll a Grizlik történelmében 14 győzelemmel a Kanadában eltöltött vezető edzői időszakában. Burleson a rájátszásba vezette a Grizliket az elmúlt 2 évben, és a csapat előszőr vett részt bajnoki döntőn 2015-ben.

Amellett, hogy a Pemberton Grizzlies vezető edzője volt, Burleson edzősködött Új-Mexikóban, Texasban és Oklahomában.

Burleson a Kanadai British Columbia tartományban, Vancouver-ben született. Feleségének, Anitának és neki egy fiuk van, Jonathan, és egy kutyájuk, Griz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában