Helyi sport

2016.08.23. 02:01

Amerikai foci - Indul a magyar válogatott szezonja, hét győri játékos a bővített keretben

A Győr Sharks csapata tavaly hat játékos adott a magyar válogatott bő keretébe, négyen közülük pályára is léptek. Idén heten jutottak a bő keretbe.

Nagy Eszter

Ezen a héten rendezik meg a magyarországi amerikai futball válogatott bővített keretének edzőtáborát Székesfehérváron. Ez a csapat jelenleg több mint 80 fő, amit 60-ra szűkítenek edzőtábor után.


A válogatott mérkőzésekre ebből a 60 főből fogják kiválasztani azt a 43 játékost, akik magukra húzhatják a címeres mezt.


Magyarország első válogatott keretébe a győri Cápák is adtak 6 játékost Horváth Péter, Rácz Balázs, Kövecses Attila, Berzai Lajos, Becs Péter és Becs László személyében.

 

Balról: Rácz Balázs, Kövecses Attila, Berzai Lajos, Becs Péter, Becs László, Horváth Péter

Balról: Rácz Balázs, Kövecses Attila, Berzai Lajos, Becs Péter, Becs László, Horváth Péter


Közülük 4 játékos pályára is lépett az EB-selejtezőn Szerbia ellen Belgrádban, és a barátságos Csehország elleni mérkőzésen Budapesten.

 

Balról: Becs Péter, Becs László, Berzai Lajos, Kövecses Attila

Balról: Becs Péter, Becs László, Berzai Lajos, Kövecses Attila


"Utóbbit itthon rendezték meg tekintélyes, közel ötezres nézőszám mellett, mindezt úgy, hogy a meccsnap előtti utolsó pillanatban megváltoztatták az eredeti helyszínt. Ez a hazai sportviszonyokat tekintve is elég szép szám, a HFL döntőket évek óta 5-6 ezer ember előtt játsszák a csapatok" - mondta el Becs László.


Idén 7 győri játékos került a 80-as keretbe. Szilas Pétert a szezonban nyújtott teljesítménye alapján hívták meg egy toborzó hétvégére, itt sikerült beharcolnia magát a játékosok közé.


A tavalyi válogatott kerettagság azonban nem garancia az ideire, keményen meg kell küzdeni a helyekért.


"Az első négynapos edzőtábor után a szűkített, 60-as keretnek a fővárosban kell bizonyítania. Itt dől majd el, kik kerülnek be a 43 közé. Kemény hetek elé nézünk, de nem lesz okunk a szégyenkezésre" - tette hozzá Becs László.


Az U19-es amerikai foci válogatott edzőtáborát a múlt héten rendezték, ahol a Cápák ifjainak 5 fős delegációja is részt vett. Közülük ketten, Jahn Balázs és Mayer Márk harcolta be magát a bővített keretbe.

 

Balról: Varga Botond, Rákóczi Kristóf, Mayer Márk és Jahn Balázs. Csóka Mátyás hiányzik a képről.

Balról: Varga Botond, Rákóczi Kristóf, Mayer Márk és Jahn Balázs. Csóka Mátyás hiányzik a képről.

 

A válogatott két hazai mérkőzést játszik majd a székesfehérvári a First Fielden, az ország első csak és kizárólagos amerikai foci pályáján. Szeptember 24-én Lengyelország ellen, október 29-én pedig Belgium csapata ellen lépnek pályára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában