Helyi sport

2016.06.09. 11:58

Visszafújták a döntő touchdown-t, nem jutottak rájátszásba a győri Cápák

Brian Gessel az utolsó percben saját lábán juttatta be a labdát a végzónába. A touchdown-t azonban nem adták meg a győrieknek, utólag kiderült: hibásan.

Becs László - Nagy Eszter

Május 16-án a Cápák történelmi győzelmet arattak a Budapest Wolves elleni mérkőzésen. Május 22-én az Eger Heroes csapatát fogadták, a tét mindkét együttesnek a rájátszás volt.

A mérkőzésen a védelmek domináltak, kihasználva a támadóalakulatok hibáit. A két amerikai és két amerikában élő, ámde magyar játékosokkal érkező Eger védelme jól felkészült a győri támadókból.

Fotó: Becs László

Fotó: Becs László
Fordítva sem volt ez másképp, mindkét csapat védelme rendre leparancsolta a támadókat a pályáról. A győri védelem a negyedik negyed utolsó két percéig mindössze egyetlen futott touchdown-t engedett az Egernek.

Az izgalmakra a negyedik negyed közepéig kellett várni. Ekkor Becs László kapta el az irányító, Brian Gessel passzát, ezzel bebiztosítva, hogy az alapszakasz legeredményesebb magyar elkapója legyen a HFL-ben. Az extra pont nem sikerült, így 7-6-ra a Hősök vezettek.

A győri védők hamar a kispadra küldték az Egert, így újra a Cápák támadtak. A győri alakulat másik kiváló, szintén válogatott elkapója, Rácz Balázs egy elképesztő screen passzból szerzett 60 yardos touchdownt. Ezzel a győriek megszerezték a vezetést, az extra pont ezúttal sem volt sikeres.

Fotó: Becs László

Fotó: Becs László
A győri onside kicket megszerezte a Heroes, így félpályáról támadtak. A drive vége egy hatpontos elkapás lett, mely után a két pontos kísérletet kivédekeztek a győriek. A Cápáknak 58 másodpercük maradt, hogy végigmeneteljenek a pályán és megfordítsák az eredményt.

Brian Gessel Becs Lászlót kereste, aki egy 35 yardos elkapással segítette az előrébb jutást a győri alakulatnak. Az Eger összeszedett egy büntetést is, így a Cápák már a Heroes vörös zónájában voltak.

Két incomplete passzjáték után a harmadik lehetőségnél Brian Gessel saját lábán juttatta be a labdát a végzónába. A touchdown-t azonban visszafújták, nem adták meg a győrieknek. Az ominózus pillanatokat később visszanézve kiderült: a visszafújás egy rossz bírói döntés eredménye volt.

Fotó: Becs László

Fotó: Becs László
A pontszerzést nem sikerült megismételni, a mérkőzés 12-13-as eredménnyel végződött a Heroes javára. Az Eger Heroes így bekerült a rájátszásba, ahol aztán nem sikerült tovább menetelniük: vereséget szenvedtek a Miskolci alakulattól.

Ugyan a Sharks idén nem került be a rájátszásba, még így is az ország egyik legjobb magyar játékoskerettel rendelkező csapataként tartják számon. Az együttesben jelenleg 6 válogatott kerettag van, az idei játékuk alapján pedig több játékos is meghívást kapott a magyar válogatott edzőtáborába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában