Helyi sport

2016.05.18. 17:00

Amerikai foci - Történelmi győzelmet arattak a győri Cápák, a rájátszás a tét vasárnap

A győri csapat 33:23-ra nyerte meg a Budapest Wolves elleni mérkőzést, amire 12 éves fennállásuk óta még nem volt példa. Vasárnap a rájátszás a tét.

Becs László - Nagy Eszter

A Budapest Wolves csapatát fogadta Pünkösd hétfőn a Győr Sharks. A találkozót 33:23-ra nyerték a hazai pályán játszó Cápák, a győzelemmel pedig újra megnyílt az útjuk a rájátszás felé.

A siker más szempontból is jelentős: a Sharks 12 éves fennállása óta még soha nem tudta legyőzni a fővárosi együttest, ezen túl a Wolves a 2016-os HFL előtt még egyetlen alkalommal sem veszített vidéki csapat ellen. Idén először a Nyíregyháza Tigerstől, majd a Cápáktól is kikaptak.

A mérkőzést megnyitó pénzfeldobást a Cápák nyerték. A visszahordást választották, majd az első játékból Brian Gessel egy 70+ yardos touchdownt passzolt Rácz Balázsnak.

Fotók


A Győr védelme hamar rendre parancsolta a Wolves támadóit, akik ugyan a passzjátékokkal nem sokat jutottak előre, futásokkal mégis sikerült bevenniük a Győr végzónáját az első negyedben.

A második negyedben Becs László sem kímélte a Wolves védelmét: egy 30+ yardos touchdown-t kapott el Brian Gesseltől.

A második félidőt a Wolves visszahordással indította. A támadások ebben a negyedben már megtorpantak, a védelmek jól teljesítettek, Pákay Gábor, a Sharks védőjátékosa azonban lehalászta a Wolves irányítójának passzát.

A következő győri támadás során szintén Becs László kapta el Brian Gessel 30+ yardos touchdown átadását, ezzel 20-7re módosítva az eredményt. A Wolves támadáskor csak a mezőnygólig jutott, amire a Cápák újabb touchdownal válaszoltak: Schwarz Ferenc futással jutott a végzónába.

Fotók


A negyedik negyedben hosszabb futójátékokkal a Farkasok két touchdown-t is szereztek, így 26:23-ra módosítva az eredményt. A mérkőzésen jól passzoló irányító, Brian Gessel végül saját lábán szerezte meg a döntő pontokat. Az utolsó másfél percben a Cápák védői sem hagytak esélyt a Farkasoknak, többször is sikerült földre vinni az irányítójukat.

A 33:23-as győzelemmel a Cápáknak még bejuthatnak a rájátszásba, ha megnyerik a vasárnapi, Eger Heroes elleni mérkőzést. Az egri csapat tavaly jutott fel a HFL-be, miután megnyerte a Divízió I-et. A keretüket öt amerikai játékossal erősítették meg, a mérkőzés nekik is sorsdöntő lesz.

A vasárnapi mérkőzést a győri Elektromos pályán játsszák 15:00-ás kezdéssel, a belépőjegy ára 14 éves kor felett 1000 forint. További információkat itt talál >>

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában