Helyi sport

2016.04.20. 00:47

Szezonnyitó rallye a Metabond Kupáért a legendás Rábaringen! - fotó

Április 17-én vasárnap a győri Arrabona Rallye Club szervezésében vette kezdetét az idei rallye sprint szezon a legendás Rábaring aszfaltcsíkján.

kisalfold.hu

A közel 10 km-es pálya vonalvezetése ezúttal lényegesen eltért az eddig megszokottaktól, ugyanis volt benne olyan szakasz is, melyet eddig soha nem használtak rallye versenyre.

Az ilyenkor megszokott gépátvétel és adminisztratív átvétel után minden páros végigment a kijelölt szakaszon, hogy alaposan megnézzék és megjegyezzék, hol milyen tempóban lehet majd haladni. A vasárnapi húslevest a szerviz parkban ette meg mindenki, mert, ahogy elütötte a delet az écsi templom harangja, úgy álltak fel a rajthoz a szebbnél-szebb versenyautók.

Négyszer egymás után kellett teljesíteni – ezúttal verseny tempóban a pályát, ahol a tavalyi bajnok: ifj. Géringer Zoltán és Somodi Attila az első gyorsaságin kicsit "elaludt", de a következő körökben már összeszedték magukat és kezdték ledolgozni hátrányukat. Nagy ellenfelük, ifj. Szőke Zoltán és Szőke Nikolett idén új autóval támadt, de a versenyt nem tudták teljes mértékben kiélvezni, mert műszaki hiba miatt kénytelenek voltak kiállni.

A győri Bognár Gergely és Karizs Péter kategória győzelemmel térhettek haza, ugyancsak győri színeket képviselte Kulcsár Balázs és Czézinger Kristóf, akik 18. míg Látó Krisztián és Kótai Gyula 22. lettek a közel 60 indulóból.

A Céltrans Rallyesprint Kupasorozat Metabond Kupáért kiírt abszolút első helyét a tavalyi bajnok páros ifj. Géringer Zoltán és Somodi Attila szerezte meg.

A szezonnyitó mindemellett a 15. Horváth Boci Emlékverseny is volt, így kissé szeles, de kellemes tavaszi időben hivatalosan is elkezdődött a Nyugati régió rallysprint bajnoksága.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában