Helyi sport

2016.04.12. 10:37

Écsen indul a rallye szezon

Magyarország nyugati régiójában is kezdődik a rallye szezon, ezúttal is az écsi Rábaringen kezdődik a Céltrans Kupasorozat, mely a Magyar Amatőr Rallye Bajnokság Nyugati régiójának első futama lesz a Metabond kupáért.

kisalfold.hu

Április 16-17-én a Győr melletti Écs településen találkozhatunk majd a versenyautókkal. Szombaton, 16-án a község központjában zajlik majd az adminisztratív és a technikai átvétel. A lóerők harca vasárnap, azaz 17-én negyed 12-kor veszi kezdetét a már hagyományosnak mondható helyszínen a Rábaringen. Most is egy újításokkal teli pályavezetés lesz kijelölve 9,8 km-es távval. A bemelegítő körön kívül négyszer kell teljesíteni a mezőnynek a kijelölt szakaszt, hogy előre láthatólag negyed nyolckor kiderüljön, hogy az idei első futamon ki volt az, aki a leggyorsabban vezetett az összesen több mint 50 km-en.

 



A szervező Arrabona Rally Club életében fontos szerepet tölt be minden évben a Horváth Boci Emlékverseny. Most ez a futam lesz az egykori versenyzőtárs emléke előtti tiszteletadás eseménye. Horváth László immáron 14 éve szurkol nekünk odafentről, de minden évben egy futamot neki szentelnek a szervezők, immáron a tizenötödiket.


Évről-évre szeretnénk mindig valami újdonsággal vagy különleges programmal kedveskedni azoknak, akik kilátogatnak a Rábaringre. Idén, a legkisebbek gyermek elektromos go-kart-okat próbálhatnak ki. A felnőttek számára, most először nyílik lehetőség arra, hogy szlalom versenyben mérjék össze vezetési tudásukat a bátor vállalkozók. Akinek van jogosítványa és megfelelő autója, ezúttal verseny körülmények között mutathatja meg, hogy mit tud a kormány mögött. Erre a megmérettetésre akár a helyszínen is lehet jelentkezni – mondat Bognár Gábor az egyesület elnöke.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában