Helyi sport

2016.04.22. 09:47

Amerikai foci - Flag footballra fel Győrben!

Különös dologba vágta a fejszéjét néhány győri hölgy, akik az Egyesült Államokban oly népszerű amerikai foci flag változatát kezdték el űzni a Győr Sharks szárnyai alatt.

Csizmadia Dóra

A flag foci világszerte népszerű, ám elsősorban a tizennégy év alatti gyermekek űzik. Természetesen felnőttverziója is ismert és néhol a hölgyek körében is kedvelt. Szabályai nagyban követik az eredeti amerikai fociét, ám a flagban nincs ütközés, nem védőfelszerelésben játszanak, a hangsúly a technikán van és azon, hogy a labdát vivő játékosról leszereljék a zászlót.


„Győrben még nagyon gyerekcipőben jár ez a történet – mesélte Békés Anita, a csapat egyik tagja. – Egyelőre csak néhányan vagyunk, akik rendszeresen járunk edzésre. Az ötlet az edzőnktől, Baldauf Attilától jött. Neki jutott eszébe, hogy indítani kellene egy női flagcsapatot. A lelkesedésünk megvan hozzá, ezért is kezdtünk nagy toborozásba."


A flag focinak nincsenek nagyon erős szabályai, így létezik akár öt-, hét- vagy kilencemberes fajtája is.

„Nagyon nehéz a helyzetünk – tette hozzá Anita. – Sokan nem ismerik ezt a sportot, aki pedig igen, gyakran összekeveri az eredeti amerikai focival. Ezáltal pedig túl durvának tekintik akár gyerek-, akár női szemmel. Ezért vagyunk mi is nagyon kevesen. Olyannyira, hogy még mi is a gyerekekkel készülünk, hiszen tanulni szeretnénk, bár nem is vagyunk elegen egy csapathoz. Szeretnénk, ha ez változna, én úgy gondolom, ehhez tíz-tizenkét ember kellene."


Jelentkezés és információ: [email protected] vagy személyesen edzésen Győrben, az Elektromos-sportpályán (9027 Győr, Kiskút utca) szerdán és pénteken 16.30–18 óra között.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában