Helyi sport

2016.02.09. 10:50

NB II foci - A Gyirmót olyan, mint a Videoton

Újabb utánpótlás-világbajnoki bronzérmest igazolt a Gyirmót FC Győr Szekeres Adrián személyében. A hátvéd a nyáron bajnokságot ünnepelne a kék-sárgákkal.

Szeitz Tibor

A Gyirmót FC Győr legújabb szerzeménye, Szekeres Adrián a csapat meghatározó tagja lehet tavasszal. Az U20-as válogatottal annak idején vb-bronzérmet szerzett hátvéd pályafutása során szerepelt az MTK-ban, a Videotonban, a Puskás Akadémiában és Dunaújvárosban is. Az ősszel a Videoton keretének tagja volt, de egyetlen bajnokin játszott az NB I-ben. Szerették volna, ha marad Székesfehérvárott, de ő több játéklehetőséget akart. Mások mellett hívta a Mezőkövesd is, ám végül a Gyirmóttal kötött másfél éves megállapodást.

Korábban azt nyilatkozta: nyártól ismét az NB I-ben szeretne játszani.


„Az MTK akadémiáján nevelkedtem, aztán öt évig az élvonalban szerepeltem, már az első évben magyar bajnok lehettem –  mesélte pályafutásáról Szekeres Adrián. – Ott együtt játszottam a mostani csapattársaim közül Balogh Bélával, Bori Gáborral, Vass Patrikkal és Simon Andrással. Aztán 2012-ben Székesfehérvárra igazoltam. Paulo Sousa remek csapatot rakott össze, nehéz lett volna bekerülni, s a több szereplés érdekében kölcsönadtak előbb Felcsútra, majd Dunaújvárosba. Székesfehérvárott idén sem számoltak volna velem az első csapatnál, ezt egyébként korrektül el is mondták, így mindenképpen váltani akartam" – tette hozzá a 26 éves játékos.

„A Gyirmót szerintem  olyan klub, mint a Videoton. Az osztályában a legjobb Magyarországon. Gyirmóton is minden feltétel adott, s komolyak a célok, ezért is választottam a győri csapatot. Ráadásul, ahogy említettem, szinte az egész csapatot ismerem. Egyénileg is erős, jó együttesbe kerültem."


Ami biztos, Szekeresnek nem lesz gondja az erőnléttel.


„A horvátországi az idén már a második edzőtáborom volt. A Videotonnal ugyanis ott voltam Spanyolországban, s végigcsináltam a felkészülést. Gyirmóton szeretnék minél többet játszani, s a bajnokság végén aranyérmet ünnepelni. Emellett azért jó lenne a Vidi ezüstérmének is örülni" – tette hozzá Szekeres Adrián.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában