Helyi sport

2016.02.08. 08:13

Kupagyőztes a Gyirmót

A Gyirmót FC Győr a fináléban legyőzte a horvát Novigrad együttesét, s megnyerte az Istria Winter-kupát. Az élvonalba igyekvő kék-sárgák egy hétig gyakoroltak Horvátországban.

Szeitz Tibor

NK Novigrad (horvát, III. o.)–Gyirmót FC Győr 1–3 (0–1)

Novigrad, Istria Winter Cup, döntő, 200 néző.


Gyirmót: Sebők – Bori, Szekeres, Balogh B., Völgyi – Kiss M. (Vass P., 70.), Horváth A. – Gyurján (Nagy S., a szünetben), Simon András (Lázár, 79.), Madarász (Présinger (87.) – Simon Attila. Vezetőedző: Bene Ferenc.

Gsz.: Bjelanovic (64.), ill. Cakarun (28., öngól), Simon Attila (54.), Vass P. (87.).


Szakadó esőben, mély, felázott talajon játszották a döntőt. Kiss Máté szabadrúgásból veszélyeztetett, majd Simon Attila hagyott ki egy lehetőséget. A 28. percben Simon András szerzett labdát, Madarászt indította, aki középre adott, a menteni igyekvő Cakarun pedig saját kapusát találta el, s a labda a jobb felső sarokba vágódott.

Szünet után is jól játszott a Gyirmót, az 54. percben Völgyi beadása után Simon Attila fejelt közelről a hálóba. A félidő derekára feljavult a hazai együttes, a 64. percben Bjelanovic szépített, ám a 88. percben Völgyi beadása után Vass Patrik egy remek cselt követően lőtt a bal alsó sarokba.

 



A Gyirmót horvát és szlovén első osztályú csapatokat megelőzve, mindhárom mérkőzését megnyerve lett – története során először – első.


A legjobb játékosnak Bori Gábort választották, a gólkirály pedig Völgyi Dániel lett.


Az edzőtábor végén Bene Ferenc vezetőedző érthetően elégedetten értékelte az egy hét tapasztalatait.

„Ebben a szakaszban, amikor a mérkőzésterhelésé a főszerep, nagyrészt azt kaptam vissza a játékosoktól, amire számítottam, amit szerettem volna – kezdte a vezetőedző. – Egy kivételével nemzetközi mérkőzéseket játszottunk, amelyeken valóban egységes volt a csapat. Az edzőtáborban valamennyi játékosunk nagyjából ugyanakkora terhelést és lehetőséget kapott. Próbáltam összehangolni, ki kivel tud a leghatékonyabban együttműködni, s azt vettem észre, minden egyes labdarúgónk be akar kerülni a csapatba. Ezért látszik egy egységes kép a csapatról, aminek én természetesen nagyon örülök. Aztán persze majd ki fog derülni, hogy kik azok, akik az adott posztokon a leghatékonyabban tudnak  játszani, akik a legtöbbet tudnak segíteni, s nyilván ők szerepelnek  elsősorban a bajnokságban. Ettől függetlenül én  azt látom most, hogy mind a huszonnégy játékosomra ugyanúgy számíthatok. Úgy szoktam fogalmazni, hogy építünk egy várat, és ha nem is mindenki ugyanannyit, de a csapatból mindenki tesz ehhez téglákat."


Az edzőtáborban  több fiatal tehetség is bemutatkozhatott a csapatban.


„Továbbra is a cél, hogy szoros legyen a kapcsolatunk a megyei első osztályú csapatunkkal, s azok a játékosok, akik ott jó teljesítményt nyújtanak, folyamatosan kapjanak lehetőséget a másodosztályú együttesben. Örülök, hogy megállták a helyüket, teljes értékű csapattagok voltak ebben a periódusban, s jó tudni, hogy bármikor számíthatunk rájuk a továbbiakban."


Sikerült a tervezett munkát elvégezni Novigradban.


„Ezúton is köszönöm mindenkinek, aki segített, hogy ilyen körülmények között, erős ellenfelekkel készülhettünk. Azt kértem, hogy minél több élvonalbeli csapattal találkozhassunk, s ez teljesült. Hiszem, hogy az ilyen intenzitású mérkőzések visznek bennünket a bajnokságban a sikerek felé" – fogalmazott a szakvezető, aki kitért a sérült játékosokra is.


„Egy huszonötös keretben mindig akadhat sérült, ezt a rosszat mi sem tudtuk elkerülni. Bár a felkészülés elején kisebb sérüléssel bajlódók már teljes értékű munkát végeznek, három játékosunkra, Paku Rolandra, Beliczky Gergőre és az otthon maradt Farkas Zoltánra nem számíthattam az edzőtáborban, velük Holanek Zoltán rehabilitációs szakemberünk foglalkozik, illetve foglalkozott" – mondta Bene Ferenc, akitől a bajnokságban várható kezdőcsapat felől is érdeklődtünk.


„Persze vannak elképzeléseink, de mivel minimális különbségek vannak a játékosaink között, az aktuális forma fogja eldönteni, ki fog hétről hétre pályára lépni. Még azt is el tudom képzelni, hogy minden héten más lesz a kezdő. Van még két hetünk felkészülni a Szeged elleni mérkőzésre, kicsit ki kell pihenni a sorozatterhelést, aztán finomítani  a csapatjátékot, amit majd tavasszal szeretnénk a pályán alkalmazni. A legfontosabb, hogy mindig és kizárólag a következő mérkőzésre koncentráljunk. Az a feladatunk, hogy a játékosaink minél kevesebb váratlan szituációval találkozzanak."


Bene Ferenc bizakodó a tavaszi szezont illetően is.


„Sok csapat életében eljön az a lehetőség, amikor fel lehet, fel kell szállni arra a bizonyos arannyal teli szekérre. Úgy gondolom, azt a lehetőséget, amit az elmúlt fél év alatt felépítettünk, nem szabad elszalasztani. Minden meccsre fel kell készülnünk és az összes találkozón meg kell tennünk mindent a sikerért. Nagyon bízom a játékosainkban, akik ha ilyen alázattal játszanak majd a bajnokságban, mint dolgoztak az edzőtáborban, akkor felülhetünk arra a bizonyos szekérre."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában