Helyi sport

2016.02.02. 09:14

Gyirmót FC - Nyitányként egygólos siker

Jól kezdte az Istria Winter-kupát a Horvátországban edzőtáborozó Gyirmót. A kék-sárgák a horvát első osztályú Pulát győzték le az első mérkőzésen.

Szeitz Tibor

Novigradban egyhetes ed- zőtáborral készül a tavaszi folytatásra a Gyirmót FC Győr. Az együttes tegnap Umagban lépett először pályára az Istria Winter-kupán.


NK Istra 1961 Pula (horvát I. o)–Gyirmót FC Győr 0–1 (0–1)


Gyirmót: Rusák – Nagy S., Lázár, Lengyel, Présinger – Füleki (Madarász, 63.), Kiss M. (Molnár M., a szünetben), Takács T. (Bori, 78.), Gyurján (Szekeres, 86.) – Simon András (Simon Attila, 57.), Tóth N. (Vass P., 57.). Vezetőedző: Bene Ferenc.


Gsz.: Simon András (37.).


Az első negyedórában kissé beszorult a Gyirmót, amely aztán rendezte sorait. Gyurján lövése és Füleki fejese jelentett kapura veszélyt, Simon András pedig a felső lécet találta el. A félidő hajrájában Gyurján „fűzte be" az egész bal oldali horvát védelmet, s beadását követően a középen őrizetlenül hagyott Simon András a kapu bal oldalába továbbított.


A szünet után Rusáknak akadt védenivalója, de ezután a Gyirmót magabiztosan őrizte előnyét, s a ráadásban pedig Madarász révén csaknem növelte is előnyét.


A jól játszó magyar NB II-es éllovas remek játékkal győzte le a horvát élvonalban jelenleg nyolcadik csapatot.

Ma 15 órakor a szlovén őszi bajnok Ljubljana lesz az ellenfél.


Bene Ferenc: – Ez egy olyan mérkőzés volt, ahol inkább a futball fizikális oldala érvényesült. Terhelésnek is jó volt,  annak ellenére, hogy mély talajon, rossz minőségű pályán futballoztunk. Az első húsz percben az ellenfél beszorított bennünket, de utána fokozatosan átvettük a játék irányítását. Főleg a második félidőben több helyzetünk is volt.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában