Helyi sport

2016.02.05. 08:12

Gyirmót FC Győr - Özönvíz után gyakorlás - videó

Szerda éjszaka özönvízszerű eső zúdult Novigradra, aminek következtében mindhárom hotelkörnyéki pálya alkalmatlanná vált a futballra.

Szeitz Tibor

A helyszínen edzőtáborozó Gyirmót FC Győr klubigazgatója, Margitai Zoltán szervezőkészségének köszönhetően azonban tegnap így is tudott gyakorolni az együttes. A csapat buszra szállt és Novigradtól pár kilométerre folytatta a felkészülést.

 

" data-width="500">

">

A horvátországi edzőtáborban lévő Gyirmót FC Győr korábban Liverpoolban is futballozó, U20-as világbajnoki bronzérmes támadója, Simon András értékelte az eddigi felkészülést.

Közzétette: Szeitz Tibor – ">2016. február 4.



A gyakorláson Bene Ferenc vezetőedző mellett természetesen a teljes szakmai stáb, így Krecska János is jelen volt. Bár idehaza vezetőedzőnek más csapatok is hívták, ő Gyirmóton lett pályaedző.


„A Fradiban és a III. Kerületben játszottam az élvonalban, Gergely Károly számomra az etalon az edzők között, de pályafutásom meghatározó személyiségei Nagy László és Both József is. Nem voltam annyira kiemelkedően jó futballista, de mindig akarnok voltam. Figyeltem és tanultam, mindig több akartam lenni, hisz az életemet a futballnak szenteltem – meséli pályafutásának kezdetéről Krecska János. – Tudat alatt már játékosként is az edzői pályára készültem, amellett, hogy a Testnevelési Egyetemen elvégeztem az edzői és sportmenedzseri szakot, általában az edzőim jobbkeze voltam.


 

Krecska János


 



Játékosként és mint edző is dolgozott Malajziában


„Európaiként, más stílussal  amolyan úttörő voltam Malajziában, ahol akkor még elég lazán kezelték a focit. Aztán egyre több pénzt raktak a sportágba. Repülővel utaztunk a meccsekre, s volt olyan, hogy száztízezren nézték meg a Maláj-kupa döntőjét, amit az én tizenegyesemmel nyertünk meg. Két évet futballoztam kint, majd itthon megszereztem a kötelező licenceket. Három évig dolgoztam a BKV Előrénél vezetőedzőként. A Magyar Kupában másodosztályú „kiscsapatként" az ETO és az MTK búcsúztatásával egészen az elődöntőig masíroztunk, de ott megálljt parancsolt a Fradi. Aztán visszahívtak Malajziába, ahol hat évig voltam edző. A kevés magyar edzők egyike voltam, aki külföldön bizonyíthatott. Két első és egy másodosztályú csapatnál dolgoztam."

Idehaza több klubnál is vezetőedző lehetett volna, de inkább lett pályaedző Gyirmóton.


„Szentes Lázár és Bene Ferenc személye volt számomra döntő. Utóbbi, amikor sportigazgató voltam, a klub  játékosa volt a BKV-nál, így jól ismerem. Mindenképp velük akartam dolgozni. A szakmai igazgató azóta elment a klubtól, de megértem, hogy kihasználta ezt a lehetőséget. Bene Ferencet a fiatal edzőgeneráció egyik sokra hivatott szakemberének tartom. Hiteles, nyitott, folyamatosan képzi magát" – fogalmazott Krecska János, aki szerint nagyon fontos szezon előtt áll a csapata.


„Sorsfordító lehet számunkra a tavasz. Jövőre még ennél is erősebb lesz az NB II, több korábbi élvonalbeli csapat is felkerülhet, ezért is kell már most feljutnunk az NB I-be. Erre megvan az esély, hiszen Gyirmóton minden együtt van: a klubvezetés, a szakmai stáb és a csapat is adott, s megérett az élvonalra."


A Gyirmót a tervek szerint ma 11.30 órakor a szintén Novigradban edzőtáborozó Budafokkal játszik egy felkészülési mérkőzést, majd vasárnap 15 órakor az Istria Winter Cup fináléjában lép pályára. Utóbbit a torna internetes honlapján élőben is nyomon követhetik a szurkolók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában