Helyi sport

2016.01.29. 10:41

Skobrics Zoltán - Csúcson a második sportágában

A korábbi kosaras ezt az évet még teljes erővel dolgozza végig, de utána átadná a helyét a fiataloknak, akiket edzőként és sportvezetőként segítene, hogy túlszárnyalják az ő eredményeit.

Botár László

A Soproni Bowling Club játékosa, elnöke, szakmai vezetője, Skobrics Zoltán lett a sportágban a 2015-ös év legjobb játékosa. A korábbi kitűnő kosaras jó negyedszázad bowlingozás után ért a csúcsra második sportágában.


„A nyolc tavalyi ranglistaversenyen összegyűjtött pontok alapján lettem a legjobb" – kezdte a sportoló, sportvezető, aki azt is elmondta, mit jelent számára ez a cím a pályafutásában.

Skobrics Zoltán a kosárpalánk után a bowlinggolyók között is otthonra talált. Fotó: Magasi Dávid

„Ez az egyetlen elismerés hiányzott ahhoz, hogy mindenem meglegyen, amit magyar bowlingozó elérhet. A válogatott tagjaként részt vettem már öt Európa-bajnokságon, két-két világbajnokságon és Világkupán. Büszke vagyok rá, hogy ezt a legutóbbi címet úgy értem el, hogy ötvenöt éves már elmúltam" – fogalmazott Skobrics Zoltán, aki korábban kosárlabdázott.


„Abban a sportágban is sok szép élményben volt részem, viszont igazán sikeres a bowlingban lettem. Hogy előnyt jelentett-e a kosarasmúlt? Inkább úgy fogalmaznék, fontos volt a gömbérzék, és az, hogy már sportoltam valamit, tudtam, mivel jár ez, a kiélezett helyzetekben a koncentrálásban, az összpontosításban sokat segített" – tette hozzá az év bowlingosa, aki arról is beszélt, hogyan jött a kosarazás után a bowling.


„Amikor befejeztem a kosárlabdázást, a bowlingklubban kezdtem dolgozni. Gondoltam, csak kipróbálom a sportágat. Így is tettem, s ez lett belőle. Ilyen sikereket a kosárlabdában nem értem el" – mondta Skobrics Zoltán, aki a jövőről is beszélt.

A soproni sportoló a díjjal és a szövetség elnökével, Hevele Zoltánnal.

A soproni sportoló a díjjal és a szövetség elnökével, Hevele Zoltánnal.

„Már többször gondoltam, hogy elég volt a válogatottságból, de hogy nézne az ki, hogy a legjobb játékos nem játszik, nem képviseli hazája színeit. Az elismerés után eldöntöttem: az idei, augusztusi brüsszeli Európa-bajnokságra még becsülettel felkészülök és elindulok, de ez lesz nemzetközi szinten a búcsúfellépésem.

Szeretném valami igazán jó szerepléssel emlékezetessé tenni a pályafutásom ezen szakaszát. Utána meg jöjjenek a fiatalok" – indokolta meg a folytatást a sportoló, aki már évek óta edzősködik is, így más szemüvegen keresztül is látja a versenyzőket. Így arra is válaszolt, kit tart méltó utódjának.


„Egyértelmű, hogy jelenleg a legjobb magyar bowlingozó csapattársam, Pisarski Erich. Ráadásul ő még nagyon fiatal, huszonkét éves. Benne nagyon sok van, biztos, hogy nemzetközi szinten jóval többre viszi, mint ameddig én jutottam, s ebben szeretném is segíteni" – mondta végezetül Skobrics Zoltán, aki a február második felében kezdődő Szuperligában és a ranglistaversenyeken is szeretne minél jobban szerepelni, a csapatbajnokságban pedig a tavalyi ezüstérem után visszaszerezni az első helyet.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában