Helyi sport

2015.09.24. 10:24

Sopronban százharmincmillióból újult meg a Halász Miklós sporttelep és környéke

Nyolcvanötmillió forintból teljesen megújult Sopronban a kurucdombi Halász Miklós-sporttelep. Emellett egy műfüves futball- és egy utcai kosárlabdázásra alkalmas pályát is kialakítottak a létesítmény mellet. A teljes költség 130 millió forint volt.

Páder Vilmos

Sopron önkormányzata kiemelt figyelmet fordít a közösségi célokat szolgáló intézmények, létesítmények fejlesztésére. A város jelentős forrásokat biztosít a tömeg- és az utánpótlássportágak körülményeinek javítására.


A „Szociális városrehabilitáció a Kurucdombon" című pályázat részeként a Halász Miklós-sporttelep újult meg, melyet ünnepélyes keretek között avatott fel Fodor Tamás polgármester, Simon István alpolgármester és jelképesen átadták a létesítményt a sportolóknak, illetve a sportolni vágyóknak.


Sopron önkormányzata a kormány támogatásának köszönhetően összesen 508 millió forintból fejleszti és korszerűsítteti a soproni kurucdombi városrészt.


 

Méltó körülmények között dolgozhatnak mostantól a soproni tornászok a kurucdombi létesítményben. Fotó: Magasi Dávid



A fejlesztés egyik kulcseleme volt a Halász Miklós-sportlétesítmény megújítása. A sportcsarnok korszerű hőszigetelt tetőt és oldalpanelokat kapott, a korábbi farácsos tetőszerkezetet új acélrácsos szerkezet váltotta fel és megújult a melléképületek homlokzata is.


A Halász Miklós-sporttelep korszerűsítése és fejlesztése összesen 130 millió forintból valósult meg, melynek 20 százalékos önrészét az önkormányzat finanszírozta.


Az elhasználódott nyílászárókat korszerűbbekre cserélték és megújultak a vizesblokkok is. A sportcsarnok 85 millió forintos felújítását 100 százalékban pályázati forrásból valósította meg az önkormányzat.


A projekt részeként továbbá az egyik salakos labdarúgópálya helyén egy 50x25 méteres műfüves pályát alakítottak ki, amely villanyvilágítással esti mérkőzések megtartására is lehetőséget ad.

A kivitelezés 34 millió forintos költséget vont maga után, 50 százalék támogatás mellett 17 millió önkormányzati önrész volt.


Szintén elkészült a 100 négyzetméteres utcai kosárlabdázásra alkalmas pálya, valamint a sportcentrum körüli járda és a kapubejárat is megújult.


Az épület körül járdát alakítottak ki a mozgáskorlátozottak részére, s így számukra is megközelíthetővé vált a sportcsarnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában