Helyi sport

2015.05.05. 08:49

A bíróverő csapodi kapust 2 év 2 hónapra tiltották el

A kapus a Répcevis-Csapod meccsen ütötte meg a játékvezetőt, aki Ausztrián át menekült haza.

Szeitz Tibor


Eltiltották a csapodi kapust

Kétéves és két hónapos eltiltást kapott az a csapodi kapus, aki a hétvégi Répcevis–Csapod megyei III. osztályú mérkőzésen megütötte a játékvezetőt.

A csapodi kapust 2017. július 1-jéig tiltotta el a labdarúgástól a  megyei igazgatóság fegyelmi bizottsága.

Előzények - Bíróverés Répcevisen: Ausztrián keresztül menekült a spori

A játékvezetőt a répcevisi elnök navigálta haza, a biztonság kedvéért Ausztrián keresztül.

Szerencsére egyre kevesebb erőszakról hallani Győr-Moson-Sopron megye futballpályáin, a múlt hétvége azonban nem múlt el játékvezetőt ért atrocitás nélkül.

A hazaiak szerint ugyanis megütötték a Répcevis–Csapod megyei III. osztályú találkozó játékvezetőjét, aki azonnal véget vetett a mérkőzésnek.

„Huszonöt éve vagyok vezetőségi tag, két éve elnök, de ilyen agresszív szurkolókkal, mint a csapodiak még nem találkoztam, persze azt is el kell mondanom, nem miattuk szakadt félbe a meccs – kezdte Bozsoki András, a Répcevis első embere. – A vasárnapi bajnoki nyolcvanötödik percében, kétgólos vezetésünknél a kapura törő játékosunkat felvágta a csapodi kapus. A bíró szerintem jogos tizenegyest ítélt, ami után a reklamáló kapus megütötte őt. A játékvezető nem tehetett mást, egyből lefújta a mérkőzést. Tumultus támadt, de a rendezőink körülvették, s az öltözőbe kísérték a bírót. Az épület előtt aztán egy kisebb csoport kezdett kiabálni, fenyegetőzni, ám miután felszólítottam őket, hogy ha nem hagyják abba, ki kell hívnom a rendőrséget, megnyugodtak a kedélyek. További atrocitás már nem történt – tette hozzá a hazaiak elnöke, aki még útba is igazította a játékvezetőket.

„Mivel én jobban ismerem a környéket, segítettem a pályát biztonságban elhagyni a bíróknak. El is kísértem egy darabig őket. Elkerültük a főutcát, ahol talán összefuthattak volna a csapodiakkal, s végül Ausztrián keresztül jutottak haza, ha jól tudom, Harkára és Sopronba."

Répcevis közvetlen a magyar–osztrák határ melletti település, és sokkal közelebb van hozzá Sopron és Harka Ausztrián keresztül, így a játékvezetők még kilométert és időt is spóroltak a nem tervezett, sógoroknál tett kiruccanással.

Az esettel kapcsolatban kíváncsiak voltunk a másik fél véleményére is. Németh László csapodi szakosztályvezető ott volt a találkozón:

„A mérkőzés játékvezetője sorozatosan tévedett, leginkább a mi kárunkra. A partjelző pedig szinte hergelte a közönséget, a szurkolóinkat és az egész kispadunkat. A bíró a vitatott tizenegyesnél előbb sárga lapot mutatott fel a kapusunknak, majd elővette a pirosat is. Ezt látva a játékosunk elvesztette a fejét, és én úgy tudom, ki akarta ütni a kezéből a lapot, de eltalálta a játékvezető szemüvegét."

Kovács Péter, a megyei játékvezetői bizottság elnöke szerint nincs helye futballpályán ilyen cselekedetnek, s annak elkövetőjének sem:

„A mérkőzések számát tekintve szerencsére elenyésző megyénkben az ilyen atrocitások száma. Azt tudni kell, hogy a tettlegesség akár még büntetőjogi felelősségre vonással is járhat. Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaságért nemrég egy futballista közel háromszázezer forintos büntetést kapott."

Folytatás a fegyelmi bizottság előtt, a csapodi kapusra várhatóan több hónapos eltiltás vár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában