Helyi sport

2015.03.26. 10:44

Parádés Sördögök

A végjátékban pedig a Szolnokban már nem volt annyi, hogy fordítson, óriási bravúrt ért el a Sopron a bajnok legyőzésével.

kisalfold.hu


Soproni Sördögök–Szolnoki Olaj 81–76  (23–20, 19–22, 17–15, 22–19)

Sopron, NB I-es férfimérkőzés, 1600 néző. V.: Földházi, Jakab, Pozsonyi.


Sopron:
Thomas 5/3, RUJÁK 11/6, BORISZOV 20/6, TÓTH G. 10, Poscic 2. Cs.: TREPÁK 16/12, EDWARDS 17/9. Edző: Sabáli Balázs.

Szolnok:
Gipson 7/3, VOJVODA 16/6, Rakic 3/3, LEE 14/6, BÁDER 11. Cs.: Keller 8, JONES 17/3, Wittmann. Edző: Dragan Alekszic.

A Sördögöktől a bokasérülést szenvedett Dénes mellett Takács is hiányzott, a bedobónak „beállt" a dereka.

Báder révén a Szolnok kezdett jobban, ám Tóth és a triplát dobó Ruják révén tartotta a lépést a sztárcsapattal a Sopron. Sőt, Thomas, majd Trepák triplájával 3 pontos előnnyel zárta az első 10 percet.

Boriszov büntetője, majd Edwards kosara után 6 ponttal vezettek a hazaiak. Jones tartotta versenyben a Szolnokot, de a triplát dobó Edwards, valamint Tóth révén volt válasza a Sopronnak.

Boriszov (15) gyakran megállíthatatlan volt. a Szolnok számára. Fotó: Nyikos Péter
Boriszov (15) gyakran megállíthatatlan volt. a Szolnok számára. Fotó: Nyikos Péter


Egészen a félidő hajrájáig, amikor egy 10–2-vel fordított az Olaj. A félidő Ruják büntetői után döntetlennel zárult.

A második félidő Trepák triplájával indult, majd két Boriszov-villanás után 7 ponttal vezetett a Sopron. A negyed hajrájában feljött 1 pontra a Szolnok. A záró etap 2 pontos hazai vezetéssel kezdődött.

A Sopron megduplázta előnyét. Ruják, majd Edwards után 10 pontra nőtt a hazai fór. A két triplát szerző Vojvoda vezérletével 2-re feljött a Szolnok, amikor Trepák újabb triplát dobott. Gipson talált be bő perccel a vége előtt, ám a bónuszt kihagyta. Tóth viszont pontokra váltotta Ruják passzát. A végjátékban pedig a Szolnokban már nem volt annyi, hogy fordítson, óriási bravúrt ért el a Sopron a bajnok legyőzésével.

Sabáli Balázs: – Közönségünk olyan mentális állapotba hozta a csapatot, hogy végig tudott koncentrálni, s ennek köszönhetően szép estét szereztünk szurkolóinknak. Sejtettük, hogy a Szolnok nehéz sorozat közben van, talán kicsit fáradt lehet, így megpróbáltuk megráncigálni az oroszlán bajszát. Örülök, hogy sikerült, de ez csak egy meccs volt a sok közül, a folytatásban ugyanilyen mentalitással kell játszani.

Dragan Alekszic: – A Sopron nagyon jól játszott, megérdemelten nyert. Mi kicsit fáradtak voltunk, sok volt a bő egy hét alatt lejátszott négy meccs, több tiszta helyzetet hibáztunk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában