Helyi sport

2014.05.26. 14:51

SKC: innen már csoda kellene

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Atomerőműnek.

kisalfold.hu


Soproni KC–Atomerőmű SE 51–62 (12–22, 18–11, 11–15, 10–14)

Sopron, férfi NB I-es rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés, 1300 néző. V.: Földházi, Benczur, Tozsér.

SKC: THOMAS 11/3, RUJÁK 11/3, Boriszov 8/6, DÉNES 8/6, TREPÁK 8. Cs.: Tóth G. 5/3, Takács. Edző: Sabáli Balázs.

ASE: VAUGHN 14/6, Medve 4, KÖRTÉLYESI 11/3, Eilingsfeld 4, JONES 13. Cs.: Baki 2, MCGRUDER 11/3, Tóth Á., Kovács Á. 3/3, Markovics. Edző: Dzunics Braniszlav.

Az egyik fél három győzelméig tartó párharc állása: 2–0 az Atomerőműnek.

A lendületesen kezdő paksi gárda helyenként látványosan játszva, elsősorban a Vaughn révén a palánk alatt ügyesen kiszolgált Jones jóvoltából 10–0-ra elhúzott a görcsösen játszó, rosszul dobó hazai együttessel szemben. Boriszov szép betöréssel megszerezte az első hazai pontokat. Zónára állt át a Sopron, Dénes és Boriszov is beemelt egy-egy triplát. A negyed végén Körtélyesi két alapvonali belépés után dobott kosarával újra tíz pontra nőtt a vendégcsapat előnye.

Dénesék (12) mindent megpróbáltak, de ismét fejet hajtottak a paksiak előtt. Fotó: Tóth Zsombor

Dénesék (12) mindent megpróbáltak, de ismét fejet hajtottak a paksiak előtt. Fotó: Tóth Zsombor

A második negyed elején Medve duplájára Dénes szép akció végén triplával felelt. Ellaposodott a játék, a szakasz közepén egymás hibáiból éltek a csapatok. A hazai szurkolótábor egy-egy visszaszerzett támadólepattanót is nagyra értékelt. Trepák egy visszapöckölt lepattanóval megszerezte első pontjait, és szinte varázsütésre magára talált az SKC. Ügyes, labda nélküli befutásokból szerzett kosarakkal egy 6–0-ás rohammal négy pontra feljöttek a vendéglátók.

Ruják szerencsés, a támadóidő utolsó másodpercében dobott kosarával egyre jött föl az SKC. Mindkét csapat elsietett több akciót, majd Ruják egyenlítést jelentő triplájára McGruder azonnal felelt hármassal. Óriási volt az iram, ugyanakkor sok a hiba.

Miközben a paksi dobások kimaradtak, a Sopron Thomas szerencsés, majd bravúros kosarával a meccs során először átvette a vezetést. Rövid ideig, ugyanis Vaughn betörésből szerzett kosara után Körtélyesi triplát dobott.

Ettől kezdve az SKC végig futott az eredmény után, de a hazai játékosok rosszul dobtak, a hosszabb kispaddal rendelkező, frissebb Paks pedig megnyerte a meccset, így összesítésben 2–0-ra vezet.

Sabáli Balázs: – Végig futottunk az eredmény után, a meccs elején a Paksnak az is beesett, ami a plafonról hullott vissza. Már az kisebb csoda volt, hogy null-tíz után vissza tudtunk jönni. Ami még pozitívum, hogy megnyertük a lepattanócsatát. A Paks azzal nyert, hogy több könnyű kosarat szerzett, mint mi, és hogy nem tudtuk hozni korábbi jó hazai dobóformánkat, de ebben ellenfelünk jó védekezése is közrejátszott. Megpróbáltunk mindent, most ennyire futotta. Kettő-null oda, de nem adjuk fel.

Dzunics Braniszlav: – Nagyon nehéz meccs volt, a Sopron igazolta, hogy két sérült kulcsjátékosa nélkül is nagyon erős csapat. Mi viszont minden meccsünket meg tudtuk nyerni Sopronban. A mai meccs nem volt látványos, sokkal inkább küzdelmes. Úgy érzem, elsősorban annak köszönhettük a győzelmet, hogy többen voltunk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában