Sikeres versenyekben bíznak

2024.05.24. 14:46

SZEngine – Dupla fejlesztéssel mutatkozott be a győri motorfejlesztő csapat – képgaléria

A SZEngine Motorfejlesztő Csapat csütörtökön számolt be a egyetem Győri Innovációs Parkjában az elmúlt év eredményeiről. A program elsősorban a támogatóiknak, szponzoraiknak szólt, az eseményen leplezték le idei fejlesztéseiket is. A SZEngine állandó résztvevője a Formula Student-nek, ami olyan világméretű versenysorozat, ahol egyetemi és főiskolai hallgatókból álló csapatok együléses formula-típusú versenyautót terveznek, építenek meg, majd különböző statikus és dinamikus versenyszámokat teljesítenek.

Ollári Gergely

Az Audi Hungaria Belső Égésű Motorok Tanszéke, a motorfejlesztési részlege, valamint a Széchenyi István Egyetem hallgatói közösen hívták életre 2008-ban a SZEngine Motorfejlesztő Csapatot. Jelenleg negyvennégy aktív taggal dolgoznak, akik a versenyautó „szívével”, a motorral foglalkoznak, hat különböző részlegen. A SZengine csapat elsődleges célja, hogy olyan hibrid hajtású motorokat alkossanak, amivel bizonyítani tudnak, különböző versenyeken. 

SZEngine – A csapat tagjai a találkozón beszélték meg partnereikkel, támogatóikkal a tavalyi év munkáját, eredményeit, majd bemutatták legújabb fejlesztéseiket.
SZEngine – A csapat tagjai a találkozón beszélték meg partnereikkel, támogatóikkal a tavalyi év munkáját, eredményeit, majd bemutatták legújabb fejlesztéseiket. 
Fotó: Molcsányi Máté

– A találkozó alkalmával, kötetlen beszélgetés formájában tudtuk átbeszélni partnereinkkel a tavalyi év munkáját, eredményeit. A támogatóinkkal egyeztettünk a motorról, a csapatot érintő eseményekről, és szakmai kérdésekre közösen kerestük a válaszokat –fogalmazott a Kisalföldnek Pap Róbert, a SZEngine csapatvezetője, aki büszke arra hogy az AUDI Hungaria elsődleges támogatása mellett Nyugat-Dunántúl szinte minden egyes gépalkatrészt gyártó cégével üzleti kapcsolatba vannak. 

Az esemény egyik legfontosabb bejelentett híre az volt, hogy a SZEngine idéntől versenymotorral látja el az Óbuda University Racing Team csapatát, ami azt jelenti, hogy motorfejlesztőből mára beszállítóvá is váltak. 

– Célunk, hogy a jövőben még több csapatot lássunk el jól működő motorral. A találkozón két különböző példányt mutattunk be támogatóinknak, szponzorainknak. Egyrészt a sajátunkat, amit továbbfejlesztettünk. Megbízhatóbb lett, és kevesebbet üzemanyagot fogyaszt. Emellett a fővárosi csapat turbófeltöltővel ellátott prototípusát is be tudtuk mutatni a résztvevőknek –mondta el a csapatvezető. Az eseményen kerekasztal beszélgetést is rendeztek, ahol a SZEngine tagjai mellett Szigeti Márk, korábbi alapító tag, és Simon Gergely az Audi Hungária minőségbiztosítási munkatársa is részt vett. Ennek fő témája már a jövő évi fejlesztéscsomag volt. 

SZEngine – készülnek a versenyszezonra

Pap Róbert lapunknak elmondta: idén is hagyományos szezonra készülnek, amit tesztidőszak előz meg különböző versenypályákon. Elsőként Spielbergbe utaznak a győri csapattal, és az ausztriai Red Bull Ringen versenyeznek autójukkal. 

– Idén nem a Hungaroringen rendezik a Formula Student East versenyt, hanem a zalaegerszegi ZalaZONE-on, ami a tesztpályánk, így nagy reményekkel várjuk azt a megmérettetést is. A szezont végül a horvátországi Formula Student Alpe Adria nemzetközi megmérettetésen zárjuk augusztusban –tette hozzá Pap Róbert. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában