Siker

2024.03.25. 19:56

Közönségdíjas lett a MOST FESZT-en a győri RÉV Színház előadása - Videó

Hatalmas az öröm a győri RÉV Színház társulatában, kihirdették ki ugyanis a március 20. és 24. között megrendezett MOST FESZT idei díjazottjainak sorát. A győri csapat a közönség kedvence lett a "Jókedvvel, bőséggel" című produkciójukkal.

Pozsgai Kitti

Közönségdíjas lett a MOST FESZT-en a győri RÉV Színház előadása

Forrás: Jászai Mari Színház

Fotó: Sipos Zoltán

A Jászai Mari Színház MOnodráma és STúdiószínházi FESZTiválját a MOST FESZT-et 2015-ben azzal a céllal hívták életre, hogy egy speciális seregszemle keretén belül biztosítsanak bemutatkozási lehetőséget a vidéki, a független és a határon túli társulatok monodráma és stúdiószínházi előadásaiból kiválasztott produkcióknak. Ezek az előadások a színházkultúra talán legkülönlegesebb területének képviselői közé tartoznak, sem témaválasztásukat, sem a megvalósítás formanyelvét, helyszínét tekintve nem illeszkednek a fősodorba - olvasható a fesztivál weboldalán

A fesztivál hagyományait követve a MOST FESZT 2024 során a fesztiválra meghívott versenyelőadások szakmai zsűri előtt mérethették meg magukat. A szakmai zsűriben Dohy Balázs rendező, dramaturg, Molnár Zsófia szerkesztő, kritikus, műfordító és Zsurzs Kati színésznő foglaltak helyet. 

A szakmai zsűri díjait az alábbi előadások kapták meg. 

  • A legjobb monodráma díját a MaNNa Produkció, a Szentendrei Teátrum és a Füge Produkció "Született: Wágner Emese" című előadása kapta. 
  • A legjobb stúdiószínházi előadás a Tér 12 Kulturális Egyesület "Szophoklész: (Kreón) Antigoné" című darabja lett. 
  • A legjobb alakítás különdíját a "Kutyabaj" című előadásban a dramaturgiailag kihangsúlyozott három férfi főszereplőt alakító László Gáspár, Hajdu Péter István és Kuttner Bálint, a rabsors megjelenítésében nyújtott összjátékáért megosztva kapta a szombathelyi Weöres Sándor Színház és a Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület közös produkciójából.

A szakmai zsűri mellett közönségzsűri is részt vett a fesztiválelőadások díjainak odaítélésében. A közönségzsűri tagjait a szervezők a fesztivál kezdete előtt azon nézők közül sorsolták ki, akik tíz előadásos, azaz a MOST FESZT 2024 valamennyi versenyelőadását tartalmazó bérletet vásároltak. A három tagból álló közönségzsűriben Béndek Lászlóné nyugdíjas pedagógus, Mező Eszter ügyvezető és Veszelka Anikó látszerész mester képviselte a nézők véleményét. A közönségzsűri által kiadott díj jellegét a fesztivál szervezői előzetesen nem határozták meg, így annak végleges formáját a közönségzsűri tagjai alakították ki.

A közönségzsűri díját a győri RÉV Színház "Jókedvvel, bőséggel" című produkciója kapta 

az aktuális társadalmi kérdésekre a humor eszközeinek felhasználásával reflektáló, rendkívül szórakoztató, mégis mélyen elgondolkodtató előadásáért. 
Az előadást a darab szerzője Fábián Péter rendezte.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában