Népdalénekes

2024.03.11. 19:20

Hagyományt teremtenek a népdalokkal a Soproni Egyetemen

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal hirdeti meg Budai Ilona, a nemzet művésze, Kossuth-díjas magyar népdalénekes, a Benedek-kar címzetes egyetemi docensének emlékére a Budai Ilona népdal- éneklési találkozót.

Kisalföld.hu

Az április 11-én 10 órai kezdettel tartandó találkozóra minden dalos kedvű óvodást, kisiskolást, gimnazistát, egyetemistát és gyakorló óvoda- pedagógust várnak. A rendezvény helyszíne a Ligneum Látogatóközpont. Az érdeklődők a megmérettetésre szabadon választott népdalcsokorral, szólóének vagy énekegyüttes (2–6 énekes) kategóriában jelentkezhetnek. 

Az előadás maximális időtartama 5 perc és a saját élő hangszeres zenei kíséret is megengedett. A találkozón a zsűri arany, ezüst és bronz fokozatú minősítéssel díjazza a résztvevőket, valamint ajándék- és zenei élménycsomagokkal jutalmazza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó nevezőket. 

További információk és a nevezési lap a Soproni Egyetem honlapján érhetők el. Fontos, hogy a 18 év alatti tanulók esetében a jelentkezést a felkészítő pedagógus, mint kapcsolattartó tegye meg. 

Természetesen Népzene - 2


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában