A 19. századba repítenek bennünket

2023.11.24. 06:51

Kipukkanó buborékok Győrben - Meglestük Kubik Anna és Csankó Zoltán szenzációs párosát az új premieren - fotók

Régi, a 19. században íródott, vígjátéki fordulatokban gazdag dráma érkezik a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadára, amelyet modernebb köntösben mutatnak be. Csiky Gergely Buborékok című darabját Bakos-Kiss Gábor direktor rendezésében mutatnak be.

Simon Roberta

Csankó Zoltán és Kubik Anna a Buborékok című darabban.

Fotó: Csapó Balázs

Ráadásul kiváló színészpárost sikerült megnyerni, ugyanis visszatér a teátrumba Kubik Anna, Jászai- és Kossuth-díjas érdemes művész, partnere pedig a szintén Jászai Mari-díjas és idén harmadízben Kaszás Attila-díjra jelölt Csankó Zoltán.

Az előadásban különböző generációk, világnézetek, jellemek és szerelmek szövik hálójukat. Csankó Zoltán, mint egy földbirtokos apa, aki családjának anyagiaskodó szeszélyeit igyekszik kielégíteni, fennhéjázó életük útvesztőjébe kerül. Miközben a család minden eszközzel igyekszik úri világuk látszatát fenntartani, a buborék lassan kipukkad és a valóság színre kerül. Az anyagi csőd pedig elkerülhetetlennek látszik.

A főhős nem csak öt gyermekével vívja meg harcait, hanem feleségével Szidóniával is, akit Kubik Anna alakít. A művész páros a színpadon folyton piszkálja egymást, viszont a való életben nagyon is jó kapcsolatot ápolnak. 

A szövegkönyv a kaposvári Csiky Gergely Színházban bemutatott, Vidnyánszky Attila rendezte díszelőadás szövegkönyvén alapul. Ezt felhasználva írták át a győri előadást, amely így helyi sajátosságokat is kapott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában