Szüreti nap

2023.09.17. 06:37

Őszi hagyományt őriznek Ménfőcsanakon - fotók

Nyalka huszárok vezették a Ménfőcsanak utcáin felvonuló lovasszekereket, lovasokat, a táncosokat szombat délután, csalogatva a település lakóit a Bezerédj-kastély udvarára szervezett szüreti napra, ahol már délelőttől fődögéltek a helyi közösségek által kigondolt finomságok.

Barki Andrea

A téti fúvószenekar kíséretében a Marcal Néptáncegyüttes adott útközben ízelítőt repertoárjából. A mintegy másfél órás körúton még az autósok is udvariasan elengedték a régi szép időket idéző lovas menetet. A hagyományokat szeretné a nap házigazdája, Szabó Jenő, a körzet önkormányzati képviselője életben tartani, továbbfejleszteni a szüreti nappal. Mint mondta, régen a szüret ünnep volt, összehozta a családokat, barátokat a munka, aminek végeztével közösen ünnepeltek. E hagyomány tiszteletére szervezik immár 12. alkalommal a hagyományőrzésre szolgáló közösségi programot.

A kastély udvarán Dressing Room koncert, fúvós térzene, a Hot Jazz Band jazz- zenekar műsora várta a felnőtteket, s persze a gyerekekről sem feledkeztek meg, az ugrálóváron vezethették le energiájukat.

Az igazi családi programokra jövő héten, szeptember 23-án 16 órától kerül sor ugyanitt. Az Aranykapu és a Hoppáré zenekar szórakoztatja a gyerekeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában