Kulturális Örökség Napja

2023.09.15. 11:32

Ingyenes vezetett séták a soproni Múzeumnegyedben

Műemlékeink, történeti épületeink velünk élnek, életünk szerves részei, színhelyei, emlékeink őrzői, identitásunk alkotóelemei.

Kisalföld.hu

Fennmaradásuk érdekében elengedhetetlen, hogy szeressük, gondozzuk, karbantartsuk, méltó módon használjuk őket, és megfelelő tisztelettel, szakértelemmel nyúljunk hozzájuk. Azért, hogy igazán otthon érezhessük magunkat hazánkban, nekünk is tennünk kell: ismerjük meg közös épített örökségünket - olvasható a Kulturális Örökség Napjainak weboldalán. Ehhez a fantasztikus kezdeményezéshez csatlakozott a Soproni Múzeum csapata is. A Kulturális Örökség Napjainak keretein belül szeptember 16-án szombaton, 14 és 16 óra között valamint szeptember 17-én vasárnap, 14 és 16 óra között a Múzeumnegyedben ingyenes, vezetett sétával várják a látogatókat. A sétán a múzeum munkatársai az épületegyüttes azon részeit mutatják be, amelyek ingyenesen látogathatók, a kiállításokat belépődíj ellenében kereshetik fel az érdeklődők. Előzetes regisztrációra nincs szükség.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában