Felfüggesztett börtönbüntetés

2024.05.23. 13:59

Dühbe gurult a sofőr - Időseket ütött meg a parkolóban

Könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Komáromi Járási Ügyészség. Ennek alapján hozott ítéletet a Komáromi Járásbíróság elsőfokon azzal a férfival szemben, aki két idős sértettel dulakodott a parkolóban, mert nem kapott elsőbbséget.

Kisalföld.hu

Az ügyészség indítványa alapján a bíróság a férfit 1 év 6 hónap börtönre, végrehajtásában 3 évre felfüggesztettre ítélte. Az ítélet még nem jogerős.

Nem adtak neki elsőbbséget a parkolóban, ezért az idős nő után ment, hogy megtorolja. 

A vádirat szerint a sértettek tavaly február 26-án a komáromi áruház parkolójában nem adták meg az elsőbbséget az éppen arra közlekedő szlovák állampolgárságú sofőrnek. A férfi dühös lett, kipattant a képkocsijából, majd a neki háttal sétáló, 66 éves nő után szaladt. Először felhúzta a fejére a kabátja kapucniját, majd a hátánál fogva meglökte, amitől esett és az arcát beverte az aszfaltba. Az elkövető ezután a nő segítésére érkező 65 éves sértettel kezdett dulakodni, akit szintén arcon talált el, a bal szeme felett.

A két sértett idős koruknál és fizikai állapotuknál fogva korlátozva voltak a bűncselekmény elhárítására. Nyolc napon belül gyógyuló sérülésüket szenvedtek.

Az esetről az üzlet térfigyelő kamerája készített felvételt, amelyen látszik a bántalmazás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában